Real Noorderwijk mocht vrijdag de verplaatsing maken naar het verre Moeskroen. In de heenronde kwamen de bezoekers winnen. Real Noorderwijk dat vorige week nog won van Lier moest nu bevestigen. Trainer Heremans kon over zijn volledige beschikken en wou de opmars richting top 6 verder zetten.

De wedstrijd begint en Noorderijk speelt met hoge druk. Na drie minuten loonde dit. El Attabi scoort de -1. De Noorderwijkse trein loopt en is niet te stoppen. El Attabi verdubbeld de score in de zesde minuuut. 0-2.

Moeskroen probeert wel maar de mannen van coach Heremans weten wat ze moeten doen en scoren na 9' de 0-3 via een afgeweken schot. Real moet het tempo wat lossen en de thuisploeg komt in de wedstrijd. Moeskroen scoort na 12' de 1-3 en gelooft er weer helemaal in.

Noorderwijk even van slag en krijgt in minuut 14 een tweede doelpunt binnen.2-3. Na zestien minuten staan de bordjes terug in evenwicht 3-3. De bezoekers geraken niet meer in hun spel en krijgen na 18' weer een doelpunt binnen. 4-3.

De thuisploeg scoort ook nog in de laatste seconden van de eerste helft en zo gaan we rusten met een 5-3 achterstand. Tijd voor de coach om het één en ander bij te stellen en zijn mannen mentaal beetje op te peppen.

Real komt sterk uit de kleedkamer. 21' El Attabi scoort de 5-4. In de 24' laat Bouri zijn ploeg in de steek door een domme rode kaart. Toch komt Noorderwijk met een mannetje minder op gelijke hoogte via Kaddouri . 5-5.

Na 28' scoort El Attabi zijn vierde van de avond en Real komt terug op voorsprong. 5-6. In dezelfde minuut heeft Kaddouri de smaak te pakken en scoort de 5-7. Moeskroen gaat voor een extraveldspeler in ruil voor hun keeper.

33' komt de thuisploeg weer dichterbij.6-7. Een sterke El Hattach scoort minuut later de 6-8. De thuisploeg geeft zich nog niet gewonnen en blijft strijden. 35' komt de 7-8 en in de 37' is alles terug te herdoen 8-8.

Zerouali dan met de actie en scoort de 8-9 in dezelfde minuut. Na een spannende slotfase haalt Noorderwijk de volle winst binnen. Eindstand 8-9. Een wedstrijd waar alles in zat en Real Noorderwijk zich mentaal toch weer sterk toonde.

Volgende week spelen ze om de Beker van België in Wellen. Een sterke tweede klasse ploeg die zeker niet mag onderschat worden.

Beloften La Squadra Mouscron – Real Noorderwijk 8-5
Na een gelijkopgaande eerste helft moesten onze jongens plooien in de tweede helft.

Dames Real Noorderwijk – ZVC Wellen 1-5
Na een mooie wedstrijd waarbij onze dames goed meespeelden in de eerste helft tegen de leiders. Ruststand was 0-1. In de beginfase van de tweede helft straften de bezoekers de foutjes af en konden zo de overwinning veilig stellen. (pp)