Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Laakdal lanceert 1e seniorenkrant

Laakdal lanceert de eerste editie van Laakdal Plus, een magazine van de gemeente, gemaakt voor en door senioren. De nood aan een informatiekanaal voor senioren kwam al vaker aan bod tijdens bijeenkomsten van de seniorenraad - later het forum Seniorenwelzijn.

Ook uit de HAIRE-bevragingen (*) bleek dat 60-plussers de informatie waaraan ze nood hebben, vaak niet vinden. Daarom besloot het gemeentebestuur dit magazine op te starten: Laakdal Plus, voor àlle Laakdalse 60-plussers, ook de niet digitaal vaardige 60+er.

In het bijzonder is dit magazine ook bedoeld om de senioren te bereiken die niet aangesloten zijn bij een vereniging.  Voor de redactie is het belangrijk om het oubollige beeld van de senior te doorprikken en de actieve senior in beeld te brengen.

Gerda Broeckx, schepen van senioren: “Eén op vier van de Laakdalse inwoners is senior! Als gemeente en OCMW vinden we het belangrijk dat die grote groep mee is met al wat leeft voor, door en met senioren. Daarom gaat de  seniorenkrant eindelijk van start onder de naam: Laakdal plus!”

Laakdal plus zal een bundeling zijn van verschillende evenementen die doorgaan in onze gemeente, dienstverleningen en verenigingen worden in de kijker gezet. We proberen de generatiekloof te dichten door jong en oud aan het woord te laten over dezelfde interesse, dezelfde job, … in onze rubriek ‘De tijdscapsule’.

Alle 60-plussers ontvangen kortelings een eerste exemplaar van de Laakdal plus.

Deel dit artikel