Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Laakdal opent sterrenweide

Sterrenweide Laakdal

In Laakdal werd vandaag de sterrenweide officieel geopend met een ingetogen bijeenkomst. Met de sterrenweide wil het gemeentebestuur sterrenouders een plaats geven waar ze terecht kunnen om hun overleden kindje te herdenken.

De gemeente Laakdal is al enkele jaren bezig met de restyling van haar begraafplaatsen. In het ontwerp voor Eindhout werd een sterrenweide geïntegreerd. Deze werd ontworpen in samenspraak met enkele sterrenouders en de organisaties Boven de wolken en Het Berrefonds.

“We kozen ervoor om een speciale plaats in te richten op het kerkhof voor het hele gezin. Een serene plaats die ruimte biedt om samen te zijn en stil te staan bij het geleden verlies. We lieten een monument ontwerpen waaraan ouders een naamplaatje met de naam van hun sterrenkinderen kunnen laten bevestigen. Die plaatjes kunnen vanaf nu aangevraagd worden. Ook voor kindjes die al langer geleden overleden.”

Het werd een pakkende opening met poëzie van Jenthe Gybels en muziek van Marlies Vervecken van Marble Moments. De aanwezigen plantten bloembollen aan het monument. Tine Marie Van Damme kwam er vertellen over het Soul Repair Café en over de Postkantoor vzw. Naar die vzw kan je brieven aan overledenen schrijven.

De organisatie maakt van die brief dan een kunstwerk, die je thuis opgestuurd krijgt. Schepen Broeckx vult aan: “We willen sterrenouders ondersteunen waar we kunnen. Door hen met organisaties zoals Soul Repair Café en Postkantoor vzw in contact te brengen, maar binnenkort ook door het openen van een sterrenregister.”

Op de foto vlnr. : Jenthe Gybels, Benny Smets, Tine Gielis, Gerda Broeckx, Marlies Vervecken, Frank Sels, Tine Marie Van Damme / N.

Sterrenweide Laakdal

Deel dit artikel