Een veel te kleine container was het resultaat van de jaarlijkse zwerfvuilactie van CD&V-Laakdal. "Het was mijn eerste deelname aan de zwerfvuilactie en ik ben enorm onder de indruk van het opgeruimde zwerfvuil op deze korte tijd", aldus kersvers CD&V-jongere Chiel Peeters.

CD&V-bestuursleden, vrijwilligers en een delegatie van de Laakdalse WITZ'ers (WijkInitiatief Tegen Zwerfvuil) ruimde gisteren rond het op- en afrittencomplex in Eindhout op.

"De komst van Minister van Leefmilieu Koen Van den Heuvel zette onze actie extra kracht bij. De minister ging in dialoog met de WITZ'ers en was lovend over dit Laakdalse initiatief.

Als Laakdaller mogen we bijzonder fier zijn over het stijgend aantal WITZ'ers in onze gemeente. Ze leveren schitterend werk!", weet CD&V-voorzitter Stein Voet die er op staat om deze actie jaarlijks te herhalen. "We moeten blijven een statement maken en het werk van de vrijwilligers in de kijker zetten."

Na deze opruimactie vernamen we dat er nieuwe kandidaat-WITZ'ers zijn. Wie zich mee wil engageren om mee te werken aan een proper Laakdal neemt hiervoor contact op met de milieudienst (milieu@laakdal.be)." (pp)