Ben jij op zoek naar een leuke beleving voor je gezin of bubbel tijdens de paasvakantie? Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer biedt je tal van ontspannende activiteiten aan.

Kampeer met je bubbel, geniet van een partijtje minigolf of doe een interactieve theaterwandeling. Reserveren vooraf is noodzakelijk. Ontdek het volledige aanbod op www.zilvermeer.be.

"Tijdens de ongewone coronatijden bieden de provinciale domeinen ruimte voor ontspanning en gezond bewegen in openlucht", aldus Jan De Haes, gedeputeerde voor recreatie- en groendomeinen.

"Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, een parel in de Kempen, is de ideale reisbestemming voor een verblijf in eigen land nu de onzekerheid over buitenlandse reizen de kop opsteekt."

Paasvakantie, dat betekent veel tijd voor leuke uitstapjes bij een eerste lentezonnetje. Nog geen plannen? Geen zorgen, we hebben voldoende tips om je koters te entertainen.

Beleef een 'buiten'gewone dag

Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer biedt alles voor een onvergetelijke dag. Wandelpret langs het witte zandstrand of liever iets actievers?

De kleurrijke peuterspeeltuin is ideaal voor de kleinsten, terwijl grotere kinderen urenlang plezier hebben in de avonturenspeeltuin. Roeien en waterfietsen, minigolfen, go-carten of een ritje met de elektrische minicars: vanaf april openen deze attracties opnieuw hun deuren. Voor elk wat wils.

Waag je aan één van de nieuwe tochten

Toekijken of meedoen tijdens de 'Krakketakketocht' of de interactieve theaterwandeling 'Team B.O.S'?

Stap, spring en klim mee met Krak de Tak. Deze 2,5 km lange belevingstocht opent vanaf 12 april en is geschikt voor elke leeftijd, maar perfect voor coole kinderen tot 12 jaar.

Team B.O.S (Boom Onderzoek Specialisten) brengt een theaterwandeling voor het hele gezin doorheen ons prachtig stukje natuur. Aan de hand van 8 QR-codes kun je een vrolijk verhaal volgen op je eigen smartphone.

De fotozoektocht is de ideale manier om kennis te maken met het domein op jouw eigen tempo. Bovendien is het parcours voor iedereen toegankelijk.

Logeer en geniet met je bubbel

Vakantie vieren in eigen land kan ook perfect in je eigen bubbel. Tijdens de paasvakantie zit reizen naar het buitenland er nog niet in. De reiskriebels worden heel wat mensen stilaan machtig. Om ervoor te zorgen dat de toerist met een gerust gemoed op pad kan gaan, biedt camping Zilvermeer een kwalitatieve en veilige toeristische beleving in een bosrijke omgeving.

Smul van het takeaway aanbod

Van buiten komen krijg je honger! Loop langs bij De Glinstering, taverne Zilverbos of Zilvermeerhaven Port Aventura. Geniet van heerlijke snacks en drankjes uit het takeaway aanbod met zicht op de speeltuin of de watersportvijver. Betaal zo gepast mogelijk of contactloos.

#samentegencorona

Wegens de veiligheidsmaatregelen, omwille van het coronavirus, beperken we het aantal dagbezoekers. Je kan het Zilvermeer bezoeken na aankoop van een dagticket via de webshop: https://webshop.zilvermeer.be/

Mits een reservatie voor de camping via https://webshop.zilvermeer.be/overnachten, kun je volop vertoeven als toerist. 

Het dragen van een mondmasker is verplicht in alle openbare gebouwen, in de speeltuin en op alle drukke plaatsen. Bezoekers houden anderhalve meter afstand van andere bezoekers.

We vragen iedereen om zich steeds aan de maatregelen te houden die opgelegd worden door de overheid. Samenscholingen op het openbaar domein zijn toegestaan met maximaal 4 personen.

Vlakbij, veilig, verrassend en ‘buiten’gewoon

Wanneer:
Activiteiten starten vanaf 1 april en lopen tot 30 september

(Krakketakketocht geopend vanaf 12 april)
Camping doorlopend geopend (behalve van 15 november t.e.m. 16 december 2021)

Waar:
Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol

Meer info

www.zilvermeer.be

https://www.zilvermeer.be/corona.html