U bent hier

Laat je op zondag 6/10 verrassen door Antwerpse bedrijven tijdens Voka Open Bedrijvendag

Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
12.09.2019 - 18.01u
Door: Mark Jaspers

Benieuwd hoe het voelt om een echte diamant te slijpen? Wat er zich nog allemaal afspeelt binnen de muren van Universiteit Antwerpen? Wie er voor zorgt dat lokale groenten en fruit in de winkelrekken belanden? Of simpelweg nog op zoek naar de job van je leven?

Noteer dan zeker zondag 6 oktober in je agenda, want al sinds 1991 is het op de eerste zondag van oktober Voka Open Bedrijvendag. Dan stellen honderden bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren de deuren open voor het grote publiek! Voor de 29ste editie krijgen honderdduizenden bezoekers opnieuw de unieke kans om te ontdekken hoe hun favoriete producten gemaakt worden, hoe ondernemers tewerk gaan, waar hun buur werkt - en dat helemaal gratis!

Van vaste waarden en heus bedrijfserfgoed tot starters, van bedrijven uit de zorg- en dienstensector tot productiebedrijven en industrie: kom op zondag 6 oktober het diverse aanbod ontdekken en laat je ondernemerszin prikkelen.

Jaarthema 2019: 'GROEN: duurzaam ondernemen'

Veel ondernemers dragen duurzaam ondernemen reeds hoog in het vaandel en doen heel wat om hun groene inspanningen en imago nog verder te versterken. Met deze groene inspanningen scoren ze namelijk zowel bij klanten, sollicitanten als medewerkers.

Het thema van Voka Open Bedrijvendag op zondag 6 oktober 2019 is dan ook: GROEN: duurzaam ondernemen! Bedrijven wiens core business duurzaam ondernemen is worden ondergebracht onder de "Greenspot", de hotspot voor groene ondernemers. Hier vind je alle bedrijven die vallen onder de Greenspot.

Meer dan twee vliegen in één klap dankzij de hotspots

Verspreid over Vlaanderen bevinden zich eveneens elf hotspots. Zo worden steden of regio's genoemd waar heel wat deelnemende bedrijven samen de deuren openen. In die hotspots worden aangename fietsroutes uitgestippeld die je langs de boeiende bedrijven in de buurt leiden.

In Antwerpen vind je zo'n hotspots in Sint-Katelijne-Waver en Hoogstraten. Nieuw dit jaar zijn de drie themahotspots: de Fietshotspot, de hotspot Sociale Economie en de Greenspot (de hotspot voor groene ondernemers).

Uitgelicht in Antwerpen tijdens Voka Open Bedrijvendag 2019!

Wie Antwerpen zegt, zegt diamant!

Ontdek hoe een ruwe diamant eruit ziet, ervaar hoe het voelt om een diamant te slijpen en leer diamanten valueren in het Antwerp World Diamond Centre. Je kan er zelfs je slag slaan tijdens de eerste stocksale ooit voor losse diamanten! Op Voka Open Bedrijvendag kom je hoe dan ook alles te weten over deze schitterende sector!

Opgelet, hiervoor moet je op voorhand je plaats reserveren via https://openbedrijvendag.be/bezoekers/reserveren

Benieuwd hoe al die lekkere lokale groenten en fruit in de winkelrekken belanden?

BelOrta in Sint-Katelijne-Waver is de grootste Belgische groenten- en fruitcoöperatie en zorgt elk seizoen opnieuw voor een continu aanbod van meer dan 120 groentesoorten, 30 fruitsoorten en een ruim assortiment aan kruiden. Het proces wordt op zondag 6 oktober in geuren en kleuren geïllustreerd!

Amuse (DBP Plastics)

Amuse (DBP Plastics) is een familiebedrijf uit Wilrijk dat uitvindingen als de brooddoos, bananendoos en diepvriesdoos achter zijn naam mag zetten. Benieuwd hoe deze slimme producten om voeding en drank te bewaren eigenlijk gemaakt worden? Tijdens Voka Open Bedrijvendag nemen ze je van A tot Z mee in het productieproces en geven ze eerlijke info over de duurzaamheid van plastiek mee!

Universiteit Antwerpen in Wilrijk

Dat ze hoogstaand onderwijs leveren wist je al, maar wat speelt er zich nog af binnen de muren van Universiteit Antwerpen in Wilrijk? Ontdek er tijdens Voka Open Bedrijvendag hoe wetenschappers en doctoraatstudenten baanbrekend onderzoek voeren naar de klimaatverandering, milieuvervuiling en menselijke impact!

Een liefhebber van smaken, geuren en wijn?

Bereid je dan voor op een zinnenprikkelend bezoek aan Qualivino in Lier! Qualivino is één van de oudste traditionele en onafhankelijke wijnhandels van de provincie Antwerpen. Leer hoe je wijn moet proeven en ontdek hoe de wijnbouw milieuvriendelijker kan worden!

Elk kind verjaart

Elk kind moet zijn verjaardag ook kunnen vieren. Feestvarken vzw in Malle zet zich in om verjaardagspakketten samen te stellen voor kinderen in armoede en sensibiliseert zo over kinderarmoede. Wat zit er in deze pakketten? Wie pakt ze in? Hoe gaat het er aan toe in het magazijn? En vooral... hoe kan jij je steentje bijdragen?

Dierenkliniek Het Binnenhof

Meer dan ooit maken honden, katten, konijnen en knagers deel uit van het gezin. Een goede gezondheid is ook voor onze huisdieren een belangrijke bouwsteen voor een gelukkig leven. De dierenartsen en assistenten van Dierenkliniek Het Binnenhof in Beerse geven je een unieke inkijk in hoe ze de optimale zorgen verlenen aan de beste vrienden van de mens!

Aveno NV

Gefascineerd hoe men van de zonnebloem één van de sterkste vetten maakt voor de lekkerste frietjes? Of nieuwsgierig naar al die soorten olijfolie? AVENO nv in Antwerpen viert dit jaar zijn 15e verjaardag en nodigt jou uit om te ontdekken hoe zij professionele oliën, vetten & margarines produceren en verpakken voor 50 landen. Neem deel aan de rondleiding en ontdek het allemaal!

Uniek in België!

Bij de Energiecentrale Groen Gas van IOK Afvalbeheer Beerse gebruiken ze jouw groenten-, fruit- en tuinafval om milieuvriendelijk gas te produceren. Ontdek deze innovatieve en unieke installatie in het gloednieuwe milieubedrijf Beerse-Oost.

Altijd al een hart gehad voor ouderen?

Dan vind je bij Woonzorgcentrum Stede Akkers in Hoogstraten misschien wel de job van je leven! Op zondag 6 oktober zetten zij de deuren van hun warme thuis open zodat je de werksfeer kan beleven en de middelen kan bekijken die de beste zorg voor de bewoners garanderen!

Alle praktische informatie vind je terug op www.openbedrijvendag.be

Neem gerust contact op indien je graag nu al iemand van het team achter Voka Open Bedrijvendag of een medewerker van één van de deelnemende bedrijven wil interviewen.

Volg het reilen en zeilen van Voka Open Bedrijvendag op Facebook, LinkedIn of Instagram.

Neem deel aan de conversatie met de hashtags #voka #openbedrijvendag #groenondernemen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto