Het stadsbestuur, de politiezone Neteland en Fietspunt Herentals nemen ook dit jaar deel aan de nationale campagneweek tegen fietsdiefstal die loopt van 7 tot 13 mei.

De cijfers van het aantal fietsdiefstallen tonen de afgelopen jaren een duidelijke afname in het aantal aangiftes. Toch merken we sinds vorig jaar, en begin dit jaar, opnieuw een lichte stijging. De meeste fietsdiefstallen gebeuren nog steeds in de stationsbuurt en het stadscentrum. Daarom is het belangrijk om het fenomeen van de fietsdiefstallen onder de aandacht te houden.
 
Ook voor pendelaars
 
Tijdens de week tegen fietsdiefstal kunt u uw fiets laten graveren in het Fietspunt aan het station. Breng zeker uw identiteitskaart of uw SIS-kaart mee. Het fietsgraveren vindt plaats tussen 7 en 19 uur. De lokale politie controleert de fietsen op veiligheid en is aanwezig met een informatietent. Ook pendelaars kunnen hun fiets laten graveren. Een deel van de fietsenstalling is voor hen gereserveerd. Ze kunnen hier hun fiets slotvast achterlaten en geven er hun rijksregisternummer door aan een medewerker. Na hun werkdag kunnen zij hun fiets gegraveerd afhalen. Elke burger die zijn fiets laat graveren, krijgt een kleine verrassing en kan deelnemen aan een wedstrijd waarmee u een beugelslot kunt winnen.
 
Laat uw fiets graveren
 
De campagne tegen fietsdiefstal heeft een duidelijke boodschap: laat uw fiets graveren en maakt fiets en kader vast aan een vast object. Als uw fiets dan toch gestolen wordt, dan moet u altijd aangifte doen bij de politie. Als u een niet-gegraveerde fiets hebt, dan kunt u uw fiets misschien terugvinden op www.gevondenfietsen.be.
 
Rijksregisternummer
 
Herentals deed vorig jaar ook mee aan de actie. Toen werden 255 fietsen gegraveerd en 658 fietsen gecontroleerd op veiligheid. 466 fietsen waren in orde. Fietsen die om technische redenen niet kunnen gegraveerd worden, krijgen een sticker met daarop uw rijksregisternummer.