Op zaterdag 23 februari kan je tussen 10 en 17u in de refter van het Sint-Jozefscollege van Herentals naar de laatste Komiakbeurs 'oude stijl'. De Kollege Missie Aktie steunt ook nu weer oud-leerlingen die actief zijn in ontwikkelingsprojecten.

Koen Peeters, leraar aan het Sint-Jozefscollege in Herentals, was er al van in het begin van de beurs bij.

Koen Peeters: "Ook nu weer is er de Vlaamse kermis, de rommelmarkt, zijn er de milieuprojecten, de kamerplanten, de schrijfblokken van gerecycleerd papier, boeken, het bierproeven, ..."

Terracycle

Dit jaar pakken de organisatoren uit met het 'terracycleproject'. Je kan zaterdag je lege schrijfpennen, stiften en stylos meebrengen en ze in een box deponeren. Het bedrijf Terracycle uit Malle recycleert de onderdelen plastic, metalen, en maakt er nieuwe producten van. Per ingezamelde kilo betaalt het bedrijf 2 euro die naar de Komiakactie gaan.

Boek Jan Cools

Auteur en oud-leraar Jan Cools signeert de laatste keer zijn boek 'Geschiedenis van het Sint-Jozefscollege. Hij schrijft er op vraag van de koper een opdracht in. Het boek dateert uit 1984. De laatste volledige oplage wordt op de beurs verkocht aan de prijs van 20 euro.

Ontwikkelingsprojecten

Met de opbrengst van de Komiakbeurs worden ontwikkelingsprojecten van oud-leerlingen van het Sint-Jozefscollege gesteund:

- Ghana: Joke Jaspers
- Gambia: Naomi Horemans
- Kenis: Adriaan Tas

Volgend jaar wordt er zeker een Komiak-actie georganiseerd. In welke vorm dat gebeurt is nog niet zeker. Eerst zaterdag genieten van de beurs 'oude stijl'.