Maandagavond werd met een avant-première in de toonzaal van Garage Lavrijsen in Geel het startschot gegeven voor de laatste rechte lijn naar het Belgisch Kampioenschap Wielrennen voor elite met contract.

Op 24 juni 2012 ontvangt Geel de crème de la crème van de Belgische Wielerwereld.

 

In aanwezigheid van Omega Pharma-Quickstep ploegleider Wilfried Peeters, die tevens peter is van het project, werden de grote lijnen uit de doeken gedaan. Een 120-tal genodigden, waaronder heel wat partners en sponsors, werden het programma, parcours en de randevenementen toegelicht.

 

De omloop bevindt zich net zoals vorig jaar in het stadscentrum, maar werd licht aangepast. "Vooral om aan de strenge veiligheidseisen te voldoen", verduidelijkt coördinator Jurgen Potemans. "Een deel van het parcours bevindt zich dit jaar ook op de binnenzijde van de Ring, tussen het rond punt aan de Molseweg en het kruispunt met de Diestseweg". De buitenzijde van de ring laat het doorgaand verkeer wel toe om te passeren.

 

De organisatie krijgt alvast de nodige medewerking van een aantal Kempense bedrijven die tijdens een themagesprek hun motivatie deelden met de aanwezigen.  "Er zijn al een 5-tal hoofdsponsors bekend, die de organisatie financieel steunen", vertelt schepen van sport Christel Jackers. "Het gaat voornamelijk om Kempense - maar ook Geelse - bedrijven, die het BK als een unieke kans zien om zich voor eigen publiek te profileren en hun klanten te verwennen met een unieke belevenis in één van de VIP-dorpen tijdens de kampioenschappen. Een evenement als dit biedt heel wat mogelijkheden en opportuniteiten voor de bedrijven in de wijde omtrek."

 

Tijdens de voorstelling werd ook de promowagen plechtig onthuld, die de komende maanden prominent aanwezig zal zijn in het straatbeeld. Meer info: http://www.bkgeel.be