U bent hier

Laatste interscholenzwemwedstrijd in huidige zwembad

Heist op den Berg
12.02.2020 - 10.32u
Door: Mark Jaspers

Al tientallen jaren vindt in Heist-op-den-Berg op de woensdag voor de krokusvakantie de jaarlijkse interscholenzwemwedstrijd plaats. Dit jaar is dat op woensdag 19 februari. In totaal zullen ongeveer 300 leerlingen het tegen elkaar opnemen in het gemeentelijk zwembad aan de Lostraat.

Deze 300 leerlingen komen uit 11 verschillende scholen van Heist-op-den-Berg. De leerlingen nemen het tegen elkaar op tijdens 25m vrije slag of schoolslag. Dit jaar zullen ook enkele leerkrachten het beste van zichzelf geven tijdens een ludieke leerkrachtenreeks.

Deze editie belooft een nostalgische editie te worden. Het is namelijk de laatste interscholenzwemwedstrijd in het huidige zwembad. Het zwembad opende de deuren op 13 mei 1972. Sinds de opening vonden er zo'n 45 edities van de interscholenzwemwedstrijd plaats. Dat is goed voor circa 14.000 zwemmers, 900 medailles, 340 km gezwommen lengtes en veel liters zwetende supporters aan de zijlijn.

Naar aanloop van deze laatste editie in het huidige zwembad vroeg team Sport en Jeugd aan de scholen om hun herinneringen aan het zwembad te delen. Deze herinneringen worden tentoongesteld op de zwemwedstrijd. In bijlage vind je al enkele voorbeelden.

De interscholenzwemwedstrijd is een samenwerking tussen team Sport en Jeugd, Heistse zwemclub Arduas en de megascholen.

Wil je graag nog een laatste keer de sfeer opsnuiven op onze interscholenzwemwedstrijd? Je bent van harte welkom op woensdag 19 februari 2020 tussen 14 en 17 uur.

Meer info:
- Sport en Jeugd, 015 75 86 57, sportenjeugd@heist-op-den-berg.be
- Patrick Feyaerts, schepen van Sport, 0477 59 15 90, patrick.feyaerts@heist-op-den-berg.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto