De inwoners van de eerstelijnszone Middenkempen kunnen sinds midden februari voor hun vaccin terecht in Tielen (inwoners van Kasterlee, Lille en Olen) of Grobbendonk (inwoners van Herentals, Herenthout, Vorselaar en Grobbendonk).

In Grobbendonk doet het militair kwartier dienst als vaccinatiecentrum, in Tielen is dat sportcentrum Tielenhei. Het vaccinatiecentrum in Tielen zal na 8 september sluiten, zo kunnen de sportverenigingen opnieuw gebruikmaken van de accommodatie.

Het centrum in Grobbendonk blijft vermoedelijk open tot half oktober.

Burgemeester Ward Kennes van Kasterlee: "De voorbije maanden hebben de sportverenigingen en scholen hun vertrouwde sporthal in Tielen moeten missen. Grote dank voor hun begrip. Ze wisten waarom dit nodig was. Gelukkig is sporthal Tielenhei vanaf 20 september weer helemaal beschikbaar voor wie ze in eerste instantie is gebouwd: onze sportieve dorpsgenoten en hun sportclubs."

Op het moment van sluiting zal elke inwoner in Kasterlee, Lille en Olen boven de 12 jaar de kans hebben gekregen om zich te laten vaccineren in Tielenhei.

Enkel mensen die niet hebben gereageerd op hun oorspronkelijke uitnodiging, of mensen die hun afspraak hebben gemist, zullen nog geen vaccin gehad hebben.

Wie een eerste prik krijgt in het vaccinatiecentrum in Tielen, zal ook daar de tweede prik krijgen.

Daarom is 18 augustus  de laatste dag dat er eerste prikken worden gezet in Tielenhei. Wie na 18 augustus nog voor de eerste keer gevaccineerd moet worden, zal hiervoor in Grobbendonk terechtkunnen.

De medewerkers van het centrum in Tielen en Grobbendonk slaan de handen in elkaar om daar de laatste vaccins te kunnen zetten. Het centrum van Grobbendonk zal vermoedelijk openblijven tot half oktober.

93% kreeg al een eerste prik

In de eerstelijnszone Middenkempen heeft ondertussen 93% van de 18-plussers minstens één prik ontvangen, 83% is volledig gevaccineerd. Van de totale bevolking werd al meer dan 80% minstens één keer gevaccineerd.

In Tielenhei werden er tussen 23 februari en eind juli  maar liefst 59.393 prikken gezet. De eerstelijnszone is goed op weg om de vooropgestelde vaccinatiegraad van 90% binnen elke te vaccineren leeftijdscategorie te behalen.