U bent hier

Laatste testen en controles voor nieuwe elektrische spoorlijn tussen Mol en Hamont

Kempen regio | Mol | Neteland | Provincie Antwerpen
24.05.2021 - 09.28u
Door: Lex Verellen

Dit weekend en volgende week legt spoorwegbeheerder Infrabel de laatste hand aan de nieuwe elektrische spoorlijn tussen Mol en Hamont. De afgelopen nacht werden de bovenleidingen ter controle al even onder spanning gezet.

De werken verstoren het treinverkeer niet en er zou niet te veel lawaai zijn voor buurtbewoners. De afgelopen nacht werden de bovenleidingen daarom al even onder spanning gezet.

In de nachten van 24 en 29 mei zal een werktrein nog verschillende onderdelen afwerken. Volgend weekend volgen de allerlaatste testen. Een elektrische trein zal dan quasi geluidsloos langs de nieuwe spoorlijn rijden. Alle werken gebeuren 's nachts, waardoor het treinverkeer geen hinder zal ondervinden. 

Milieuvriendelijk en stipt

In juni zal de 33 kilometer lange geëlektrificeerde spoorlijn in gebruik genomen worden. De eerste elektrische treinen zullen dan op de vernieuwde spoorlijn rijden.

De werken zouden ervoor moeten zorgen dat het treinverkeer beter is voor het milieu en dat de treinen stipter rijden. (VRT NWS)

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto