U bent hier

Laatste vleermuizen-infoavond van dit seizoen op 15/9 in Fort Oelegem

Kempen regio | Lier regio
13.09.2018 - 17.33u
Door: Mark Jaspers

Het fort van Oelegem (Antwerpse Voorkempen) wordt al sedert 1984 beheerd door de jongerenorganisatie voor natuurbehoud Natuur 2000. Het is de belangrijkste vleermuizenoverwinteringsplaats in Vlaanderen: tussen oktober en april vinden hier m.d. 1300 vleermuizen, behorend tot 10 verschillende soorten, een veilige refuge. Van mei tot september verblijven de vleermuizen buiten het fort.

Tijdens die periode benut Natuur 2000 het fort om er voor het geïnteresseerde publiek vleermuizen-infoavonden te houden: de laatste van dit seizoen vindt plaats op zaterdag 15 september e.k.om 19u00. Mis deze infoavond niet en schrijf vandaag nog in!

Op zo'n infoavond worden de bezoekers eerst gebriefd over het leven van de vleermuizen in het algemeen en over de soorten die in Fort Oelegem overwinteren. Daarna volgt een sfeervolle rondleiding door de honderd jaar oude fortgebouwen, waarbij ook de overwinteringsplaatsen worden getoond.

Tenslotte gaat men naar de fortbrug om daar met behulp van zogenaamde bat detectors de vleermuizen te observeren die na zonsondergang uit de omringende bossen naar de insectenrijke fortgracht afzakken: op een droge (na)zomeravond verorbert elke vleermuis zowat haar gewicht aan muggen, nachtvlinders en dergelijke.

Neem op 15 september zeker deel aan deze boeiende vleermuizen-infoavond. Stuur een mail naar info@fortoelegem.be, bel of SMS naar 0475 29 04 87.

Qua uitrusting zijn iets warmere kledij, waterdicht schoeisel en een goede zaklamp sterk aan te raden. 15 minuten voor de start wordt er verzameld aan de inkom. Prijs: 6 EUR p.p. voor volwassenen, 5 EUR p.p. voor kinderen.

Fort Oelegem bevindt zich aan de Goorstraat te 2520 Oelegem (Ranst), niet ver van afrit 19 van de E34-snelweg Antwerpen-Eindhoven. Meer info: www.fortoelegem.be of www.facebook.com/fortoelegem.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto