U bent hier

Labelen van fietsen verhuist naar Fietspunt in het station Mol

Mol
01.10.2013 - 18.29u
Door: Franky Van Leeuwen

Het labelen van fietsen voor diefstalpreventie verhuist vanaf maandag 7 oktober van de Werkplaatsen Slagmolenstraat in Ezaart naar het Fietspunt in het station. Het gemeentebestuur sloot hiervoor een akkoord af met de vzw Fietsenatelier, uitbater van het Fietspunt in Mol. Bedoeling is om het aantal gelabelde fietsen fors te laten stijgen.

Het labelen van je fiets is – naast een degelijk slot – één van de meest effectieve manieren om te verhinderen dat iemand je fiets steelt. Wanneer de politie een gesloten of achtergelaten fiets terugvindt, kan deze aan de hand van het label de eigenaar eenvoudig opsporen en verwittigen.

 

Vroeger alleen op woensdag

Tot voor kort kon je je fiets alleen op woensdag van 13 tot 15 uur laten labelen in de gemeentelijke werkplaatsen in de Slagmolenstraat. Met de verhuis naar het Fietspunt aan het centraal gelegen station is de locatie voor fietsers eenvoudiger bereikbaar en breiden ook de uren uit. Zo kan je elke weekdag op het Fietspunt terecht van 7 uur ’s ochtends tot 19 uur ’s avonds. Dagelijks passeren er veel fietsers, bovendien gebruiken veel pendelaars de fiets om naar het station te komen.

Volledig gratis

Het labelen is volledig gratis. Breng wel je SIS-kaart of rijksregisternummer mee. Het is dat nummer dat op de fiets wordt gekleefd.  

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto