Tot 21 augustus neemt een 100-tal kinderen deel aan de zomerschool 'Kanjerkamp'. Zowel de begeleiders, leerkrachten én kinderen vlogen er onmiddellijk in en vonden snel hun draai.

Tijdens het kamp staan bijleren, nieuwe vrienden maken, sport en spel centraal. Doel is de kinderen een onvergetelijke tijd te bezorgen en hen in september een vliegende start te geven. Zowel de kinderen als de begeleiders zijn enthousiast en we zien heel veel lachende gezichtjes.

De groep wordt opgedeeld in acht klassen van telkens ongeveer veertien kinderen. De klasgroepen worden op hun beurt ingedeeld in vier bubbels: de gele, de rode, de groene en de blauwe bubbel. De bubbels zelf komen niet met elkaar in contact, waardoor de zomerschool coronaproof verloopt.

Leren én spelen

In de voormiddag krijgen de kinderen les in rekenen, taal en/of Frans voor de kinderen vanaf het 5de leerjaar. Er staan minstens twee leerkrachten per veertien kinderen zodat er in kleine groepen kan gewerkt worden en op maat van elk kind.

In de namiddag staan er allerhande activiteiten op het programma zoals sport, spel, crea,... Door de hittegolf werd het programma wat aangepast en beleefden de kinderen vooral veel plezier met de waterspelletjes. De kinderen gingen ook al op bezoek in de bibliotheek voor een spel met tablets doorheen de bib.

Waarom zomerschool 'Kanjerkamp'?

De effecten van corona op kinderen zijn enorm groot. Kinderen die al moeilijkheden ervaren tijdens het schooljaar, botsten door corona nog eens op extra moeilijkheden.

Als gemeente streven we naar een kindvriendelijk beleid waarin maximale kansen voor alle kinderen centraal staan. Het 'Kanjerkamp' is dus meer dan een 'zomerschool' waarin kinderen met leerachterstand extra leerkansen krijgen. De focus ligt op ontdekken, ontwikkelen, vrienden maken en vrije tijd.

Het 'Kanjerkamp' is een initiatief van het gemeentebestuur in nauwe samenwerking met alle onderwijsnetten.