U bent hier

Lampionnenwandeling apotheose 'Lilse Krawaten for Life'

Lille
18.12.2019 - 16.58u
Door: Lex Verellen

Met een sfeer- en lampionnenwandeling sluiten enkele Lilse verenigingen zaterdag de actie Lilse Krawaten for Life af. Wandelaars kunnen zaterdag een tocht maken van een kleine 6 kilometer met enkele tussenstops. De opbrengst van alle acties van de Lilse Krawaten for Life is bestemd voor de ALS-Liga.

De teller van alle acties van de Lilse Krawaten for Life staat voorlopig op €6.000 en daar komen zaterdag nog enkele duizenden euro's bij voor de ALS-Liga. De Vrienden van de Crawaett, de Lilse fanfare, de Chiro, scouts, JOC Frontaal en wielerclub Het Vliegend Wiel sloegen de handen in elkaar voor het onderzoek naar ALS.

Dat begon op 25 augustus met het festivalletje Jakkejaanland en eindigt dit weekend met de lampionnenwandeling in Lille en het marathonfietsen in staminee De Crawaett. "Wandelaars zijn zaterdag vanaf 18u welkom om deel te nemen aan de wandeling", legt Peter Van Glabbeek uit, waard van Staminee De Crawaett.

"Ze kunnen kiezen waar ze starten, ofwel aan De Crawaett, of aan het fanfarelokaal, het Chirolokaal, aan 't Vliegershof of aan de scoutslokalen. Ze leggen een sfeervol parcours van 5,8 kilometer af. Onderweg serveren de verenigingen drank en snacks en er zijn ook optredens zoals van Country Feedback Club of Papaver. In 't Vliegerhof wordt een gesigneerd truitje van Wout van Aert verloot."

De deelnemers betalen ter plaatse 5 euro per persoon en kunnen ook een lampion aan 2,5 euro kopen om de tocht mee af te leggen. De organisatie hoopt op een opkomst van 500 tot 1.000 wandelaars. "We willen van de kortste dag van het jaar de langste nacht maken. We hebben ook gevraagd aan een aantal omwonenden om sfeerverlichting buiten te zetten", vertelt Peter Van Glabbeek.

"Het is de bedoeling om rond middernacht de wandeling af te sluiten. In De Crawaett begint dan een afterparty. We beginnen zaterdag om 18u ook met marathonfietsen in onze kroeg.

We houden 24 uur lang een fiets draaiende die elektriciteit voor een lamp opwekt. Iedereen kan een kwartiertje fietsen aan 7,5 euro. Vooral in de nachtelijke uren zijn er nog enkele kwartiertjes vrij, maar die raken wel opgevuld."

Foto Mil Cambré / N.

imageMeer nieuws

Antilliaanse Feesten : nieuwe namen 38e editie

Antilliaanse Feesten : nieuwe namen 38e editie
EU | Internationaal | Kempen regio 26.05.2022 - 08.05u

Vanaf 23 november is asbestattest verplicht bij verkoop huizen van voor 2001 in Vlaanderen

EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 25.05.2022 - 20.05u

Toch provinciale vergunning voor 3 windturbines in Hulshout én Heultje

Toch provinciale vergunning voor 3 windturbines in Hulshout én Heultje
Hulshout | Kempen regio | Westerlo 25.05.2022 - 18.55u

Zilvermeer rust zwemvijver uit met nieuwe redderstoren

Zilvermeer rust zwemvijver uit met nieuwe redderstoren
Kempen regio | Mol | Provincie Antwerpen 25.05.2022 - 16.09u

Ruiterwebshop Paulissen Paardensport viert 1e verjaardag met pop-up event in Bevel

Ruiterwebshop Paulissen Paardensport viert 1e verjaardag met pop-up event in Bevel
Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Provincie Antwerpen 25.05.2022 - 16.05u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto