Een groot deel van de Vlamingen beweegt nog te weinig. In Heist-op-den-Berg lanceren we daarom - samen met Vlaams Instituut Gezond Leven, Sport Vlaanderen, Vlaamse Logo's en Agentschap Zorg en Gezondheid - een vier jaar durende beweegcampagne, waarbij 10.000 stappen centraal staan.

Op woensdag 24 november zet Heist de eerste stappen tijdens een plezant evenement.

10.000 stappen: elke stap telt!

'Niet alle volwassenen halen de aanbevolen beweegnorm van 150 minuten matig tot hoog intensief bewegen per week en bewegen met andere woorden nog te weinig.

Daar willen we wat aan doen en daarom blaast de Vlaamse Overheid de komende vier jaar de alombekende 10.000 stappen-campagne nieuw leven in. Stappen zetten is namelijk de laagdrempeligste manier om dagelijks tot de aanbevolen hoeveelheid beweging te komen.

Ook Heist-op-den-Berg engageert zich om beweegvriendelijkere buurten uit te bouwen en om de inwoners te motiveren om elke dag voldoende stappen te zetten. 10.000 stappen is een streefdoel, maar elke stap extra is al goed voor de gezondheid. Vandaar de slogan van de nieuwe campagne: 'Elke stap telt!'.'

Stappen aan de lopende band in Heist-op-den-Berg

Op 24 november zet team Sport en Jeugd alvast de eerste stap op het plein voor De Sporthal. Gedurende 12 uur (van 10 tot 22 uur) zullen zij zoveel mogelijk stappen verzamelen op de loopband. Onze schepen van Sport zal zijn stappen zetten om 11 uur. Je bent van harte welkom om te komen supporteren of om mee te stappen op de extra loopband.

Daarnaast spelen we in december het spel 'De Pijl'. Inwoners maken kans op tal van leuke prijzen. Wat moeten ze daarvoor doen? Gewoon de facebookpagina van Sport en Jeugd Heist liken - daar komen ze het allemaal te weten!

Subtiele duwtjes in de rug

Tijdens de campagne ligt de focus elk jaar op een ander thema.
In dit eerste jaar maken we de boodschap 'Elke stap telt!' zichtbaar in het straatbeeld.

Straatsignalisaties laten zien dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in de buurt ook extra stappen opleveren. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld zien hoeveel stappen ze zetten van de bibliotheek tot aan het gemeentehuis. Of tussen de bakker en de slager. En krijgen ze subtiele duwtjes in de rug!'