U bent hier

Lancering campagne 'Ik knal zonder vuurwerk' 2020

Neteland | Vlaanderen
19.11.2020 - 00.24u
Door: Mark Jaspers

Het is wel wat... Na alle beperkingen die Corona in 2020 met zich meebracht, komen wij - de brandweer – onze landgenoten nu ook nog vragen om zelf geen vuurwerk af te steken met oudjaar.

En toch zijn er heel wat redenen om dat inderdaad niet te doen!

Vorig jaar konden wij als brandweer iedereen nog adviseren om naar een georganiseerd spektakelvuurwerk te gaan. Maar ook daar heeft Corona een stokje voor gestoken.

Corona vroeg (en vraagt nog altijd) veel van jou. Van ons. Van iederéén! De kans is groot dat we de eindejaarsfeesten binnen onze kleine bubbel moeten vieren.

Daarom willen velen er toch iets 'feestelijks' van maken, door bijvoorbeeld vuurwerk af te steken. Als brandweer vinden we dat geen goed idee. Iedereen weet dat vuurwerk verboden, levensgevaarlijk, brandgevaarlijk, super-ongezond, duur en belastend voor dieren en hulpdiensten is.

Maar deze eindejaarsperiode is er een extra reden om het niet te doen!
We roepen op om te knallen (=te feesten) zónder vuurwerk, om de al zwaar belaste zorg en de handhaving van de openbare orde niet extra onder druk te zetten.

Gebruik op de sociale media dus zeker weer de hashtag #ikknalzondervuurwerk als je feestelijke selfies post. Je kan ook nog altijd ons profielkader gebruiken.

Alle info over deze #ikknalzondervuurwerk campagne vind je terug op  www.ikknalzondervuurwerk.be

'Wij wensen je veilige en gezonde feestdagen. Hou vol! Zodat we in 2021 samen naar een georganiseerd spektakelvuurwerk kunnen gaan.

Alvast een heel gelukkig, gezond & veilig 2021 toegewenst! '

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto