U bent hier

Lancering nieuwe 2019 collecties van Marylise & Rembo Styling uit Herentals - extra foto's

Herentals | Internationaal
26.04.2018 - 14.32u
Door: Lex Verellen

Het gerenommeerde Belgische familiebedrijf & bruidsmodehuis Marylise & Rembo Fashion Group (MRFG) uit Herentals staat voor het derde jaar op rij in de schijnwerpers tijdens de Barcelona Bridal Fashion Week.

Naast een select aantal prestigieuze bruidsmodemerken en designers zijn Marylise & Rembo Styling ook dit jaar de enige twee Belgische merken die hun collecties mogen showen.

MRFG doet dit telkens in absolute stijl en brengt steeds een vernieuwende en verrassende show. Deze keer is de MRFG catwalk doordrongen van een 'urban spirit' met neon accenten. In combinatie met de 'Cosmic Love' van sterrenmotieven en grafische uitsnijdingen schreeuwen de collecties dynamisme, creativiteit en vernieuwing uit.

Rembo Styling blijft de gedurfde 'easy flow' tendens aanhouden met 'edgy' jurken, veel spectaculaire details, meer volume in de rokken en ook veel transparantie terwijl Marylise volop voor tijdloze puurheid gaat met gesofisticeerde en 'girly' couturejurken.

Naast de eigen MRFG creaties is er voor de Marylise bruid ook een unieke capsulecollectie ontworpen door Victoire Vermeulen.

Dit Franse bruidsmodehuis met Vlaamse roots heeft een heel specifieke stijl die je haast niet tegenkomt in de bruidsmode branche. De capsulecollectie omvat tien bijzondere crème witte jurken in zware crêpes en guipurekant.

MRFG fashion show

Funky muziek, neonlichten & een 'urban spirit' die zo kenmerkend is voor het hippe New York waar er onophoudelijk prikkels op je afkomen en waar alles continu verandert... gepaard gaand met 'cosmic love' vibes die in de collecties weerspiegeld worden door sterrenprints en grafische uitsnijdingen...

De show van MRFG is er ééntje van pure passie en creativiteit, en onthult de ene vernieuwing na de andere! Beide collecties zijn heel hedendaags & hip, en zijn volop gericht op bruiden die naar vernieuwing zoeken en die geen genoegen nemen met de klassieke bruidsjurk.

Kortom, sensationele jurken met overigens heel leuke namen: Wifey for Lifey, To the Moon & Back, Heartbeat, Honeymoon, Addicted to You, Cosmic Love, Star Dust, Bae,... enzovoort! Om de hedendaagse look helemaal af te maken, dragen de modellen toffe, elegante damesschoenen op plateauzolen en een classy hoed of gepimpte sluier met sterretjes. Zolang het maar anders is!

De gloednieuwe Marylise & Rembo Styling 2019 collecties samengevat
De Marylise collectie omvat gesofisticeerde, hedendaagse creaties die puur zijn. Het betreffen romantische creaties die tegelijkertijd ook een zekere 'coolness' uitstralen. Daarnaast is de Marylise collectie ook een tikkeltje 'girly' maar zijn de jurken eveneens heel sexy met veel verleidelijke diepe rugdecolletés.

Ook kenmerkend voor de nieuwe Marylise collectie is de implementatie van 'nude' tonen om alles een tikkeltje gewaagder te maken. Daarnaast werd er ook veel gebruik gemaakt van 3D-applicaties die reliëf brengen aan de jurken, en vind je veel kostbare Franse kant en bloemmotieven terug.

Naast de eigen creaties werd er ook een unieke collectie voor de Marylise bruid uitgewerkt door het Franse bruidsmodehuis Victoire Vermeulen.

Zo vertelt Chiara, junior CEO van MRFG: "We zijn heel overtuigd van hun unieke stijl. Daarom vroegen we hen om voor Marylise een capsulecollectie te maken van tien jurken die hun handtekening dragen maar die tegelijkertijd een perfecte aanvulling vormen op onze eigen Marylise creaties. Het eindresultaat is verbluffend. We zijn heel erg tevreden over deze samenwerking."

Rembo Styling kiest resoluut voor een uitdagendere look. De collectie ademt 'fashion' uit en oogt 'edgy'. Heel opvallend voor de nieuwe collectie zijn de grafische creaties gecombineerd met stermotieven en de originele 'mix en match' van body's en rokken zodat bruiden zelf kunnen combineren.

Rembo Styling blijft dus in de 'flowy' sfeer maar wordt luxueuzer en grafischer waardoor de collectie zelfs naar de 'bohemian couture' neigt.

Voor beide collecties is ivoor de overheersende tint maar bij Rembo Styling is er soms ook een toets van dragée, een tint die het midden houdt tussen 'nude' en rose. Bij Marylise vinden we tinten van lichtblauw en een zacht rose terug.

Highlights van de Marylise 2019 collectie

De hedendaagse Marylise bruid droomt van een huwelijk waarbij alles tot in de puntjes geregeld is. Ook haar droomjurk is een weerspiegeling van die perfectie en moet iedereen omver blazen door zijn uniek design waarbij de persoonlijkheid van de bruid centraal staat.

Geen klassieke, stijve jurk maar een verfijnde creatie die romantisch oogt en tegelijkertijd 'cool' is. De vormen en materialen zijn traditioneel. De details maken de creaties echter zeer hedendaags. Zo zijn de verleidelijke diepe rugdecolletés alsook de 3D-applicaties die reliëf brengen aan de kleren, heel opvallend. Een ander dominant gegeven in de collectie is 'transparantie'.

De jurken zijn doorzichtig maar weliswaar nooit overdreven. Naast de verfijnde belijning en pasvorm werd er ook gekozen voor nobele stoffen: stoffen die doen dromen en die op het lichaam gegoten zitten.

Zo zijn er veel lichte, transparante materialen gebruikt waaronder tule in 'nude' en zijdejacquard. Daarnaast duiken er ook veel bloemmotieven op en kostbare Franse kant. "Voor Marylise 2019 zijn we erin geslaagd om een heel eigen stijl te ontwikkelen.

De ontwerpen variëren van 'klassiek' zoals een sobere en pure jurk met een 'girly touch' tot een gewaagd broekpak. Erg verrassend dus! Voor mij is "Grace", de babydoll jurk in Marylin stijl mijn favoriet. De jurk is kort vooraan en lang achteraan. Door de afwerking met delicate Franse kant en de gewaagde ruguitsnijding oogt deze creatie heel verleidelijk en toch heel chic. In de bruidsmode is dit uniek," aldus Manon Pascual, één van de drie MRFG designers.

Marylise 2019 X Victoire Vermeulen

Victoire Vermeulen. Onder die naam creëren drie Franse zussen (Eglantine, Myrtille en Eugénie) met Vlaamse familienaam bruidsjurken in de Rue de la Victoire in Noord-Frankrijk. Victoire Vermeulen bestaat al dertien jaar maar ontwerpt nog maar sinds drie jaar bruidsmode.

Dit Franse bruidsmodehuis met Vlaamse roots heeft een heel specifieke stijl die je haast niet tegenkomt in de bruidsmode branche: pretentieloze couture jurken die tegelijk geraffineerd en eenvoudig zijn maar wel van durf getuigen.

Daarom overtuigde het MRFG team de drie zussen om een capsulecollectie voor Marylise te ontwerpen. Het resultaat: acht lange en twee korte crème witte jurken die variëren van gedurfd tot makkelijk draagbaar. Van een jurk met bustier versierd met grote strik tot een jurk met kant en grote decolleté.

De belangrijkste materialen die hiervoor gebruikt werden, zijn zware crêpes en guipurekant. Deze zorgen voor een zekere structuur in de jurken, wat erg typisch is voor het merk. Eglantine Vermeulen vervolgt: "We maken kleren voor een karaktervolle bruid die zich wil onderscheiden en geen genoegen neemt met het 'standaard' aanbod in de bruidsmarkt.

Diezelfde visie zien we ook terug bij MRFG en vinden we ook zo leuk aan MRFG. We zitten samen op dezelfde golflengte qua vernieuwing en vakmanschap. Het is niet de eerste keer dat we aangesproken worden om samen te werken met een producent van bruidsjurken. Het is wel de eerste keer dat we 'ja' zeggen. We zijn blij en trots dat Werner en Chiara onze stijl waarderen."

Highlights van de Rembo Styling 2019 collectie

De stijl van de nieuwe Rembo Styling collectie is geheel ontworpen op maat van de Rembo bruid waarvan het evenbeeld een ongedwongen jonge 'urban' vrouw is die de mode op de voet volgt en verrast wil worden met iets nieuws. De sfeer blijft 'flowy' maar een tikkeltje luxueuzer en de creaties zijn ook grafischer dan ooit. Rembo Styling 2019 ademt 'fashion' uit en oogt 'edgy'.

Zo vertelt Géraldine Simonnet, één van de 3 MRFG designers: "We stappen af van brave stukken en pakken uit met geometrische creaties die sterk afgelijnd zijn en waarvan de randen en naden afgewerkt zijn met speciale kant. De nieuwe Rembo Styling collectie kan je eigenlijk het best onder de noemer 'bohemian couture' plaatsen: een kostbare en verfijnde versie van de boho chic stijl die op maat ontworpen werd voor de hedendaagse bruid.

" De volumes zijn dit jaar soms feeëriek en de achterzijde van de jurk is heel sensueel met een mooi uitgewerkte blote rug die overgaat naar een wijd uitlopend onderstuk. De stoffen vallen soepel en voelen aan als een tweede huid. Het betreffen bovendien gedurfde kanten en stoffen die heel vernieuwend zijn in de bruidsmode waaronder guipurekant en tule.

Nieuw in de collectie is overigens ook een vleugje kleur naast het overwegend crème wit: 'dragée' is een tint ergens tussen 'nude' en rose en geeft een extra 'touch' aan de collectie. Ten slotte zijn er veel sterrenmotieven terug te vinden in de Rembo Styling collectie, een knipoog naar de prêt à porter.

Enkele creaties die er bij de Rembo Styling echt uitsteken zijn o.a. de "Katie" bohémienjurk vervaardigd in een natuurlijke materialenmix en die qua stijl het midden houdt tussen de Amerikaanse en Franse trant. Verder is er ook een fantastische mix & match mogelijk tussen diverse body's en rokken. De verschillende motieven laten zich vlot combineren waarbij sterren een boeiend duo vormen met strepen.

De MRFG designers: het artistieke 'dream team' achter MRFG

De drie designers Ruth Donné, Manon Pascual & Geraldine Simonnet vormen samen het artistieke 'dream team' achter Marylise & Rembo Styling. Vroeger had elk merk een eigen team van (gast)designers.

Sinds kort is dit geëvolueerd naar één sterk designersteam voor beide merken en werken de designers samen om voor menig bruid een once in a lifetime jurk te ontwerpen.

Doordat ze elk een heel eigen stijl, persoonlijkheid en achtergrond hebben, is de kruisbestuiving subliem en komt het de creativiteit alleen maar ten goede. Daarnaast werkt het ook versterkend voor éénieder om feedback te krijgen van elkaar. Enerzijds krijgen ze 'carte blanche' om hun ding te doen, en is er ruimte voor research en creatieve vrijheid.

Anderzijds luisteren ze heel goed naar elkaar en kunnen ze op die manier hun sterktes bundelen en heel complementair zijn in het realiseren van de finale creaties.

"Door verschillende ontwerpers te verzamelen en vanuit verschillende oogpunten een collectie te maken, maak je een sterkere collectie. Team work is een heel belangrijk aspect.

En dan heb ik het niet alleen over de designers. In België maken we ook de prototypes met een hele equipe van patroonmaaksters, stiksters en strijksters. Los daarvan is er ook nog het productieteam in Portugal.

Als een prototype klaar is, vertrekt het naar Portugal en leggen we uit welk resultaat we voor ogen hebben. We werken nauw samen en een goede communicatie is hierbij natuurlijk ook essentieel," aldus Ruth Donné, één van de 3 MRFG designers. 'Een goede communicatie is weliswaar ook erg belangrijk in de relatie met de eindklant om te weten wat er leeft. Dit is voor het creatieproces essentieel.

Zo is er voortdurend contact met de bruiden en bruidswinkels, en interactie op sociale media met bruiden wereldwijd waardoor het MRFG team goed en snel kan inspelen op modetendensen en behoeften.

Bovendien laat MRFG zich omringen door een zeer geconnecteerd netwerk van fotografen, wedding planners, cateraars, grafische designers, stylisten e.a., kortom mensen die dagelijks dichtbij de leefwereld van de bruid staan, waardoor er frequent moodboards en informatie uitgewisseld wordt. Dit werkt versterkend en inspirerend voor iedereen.

Breed publiek, comfort & vakmanschap

Door de twee verschillende stijlen van zowel Marylise als Rembo Styling kan het bedrijf een breed publiek van bruiden bereiken. Daarnaast ontwerpen ze niet alleen voor vrouwen met een maatje 38, maar kunnen ook vrouwen met een grotere maat bij hen terecht.

Bovendien maken ze ook gebruik van een vernieuwende Made To Measure software technologie die bij elk figuur voor een instant juiste 'fitting' zorgt waardoor retouches niet langer nodig zijn, heel vernieuwend binnen de bruidsmode branche.

En erg kenmerkend voor een MRFG bruidsjurk, of deze nu van Marylise of van Rembo Styling is, is dat ze telkens aanvoelen zoals een t-shirt: heel comfortabel waar elke bruid heel dankbaar voor is.

Want hoe vervelend is het wel niet om een mooie bruidsjurk te hebben die helemaal niet comfortabel aanvoelt... Verder dragen de bruidsjurken van Marylise als van Rembo Styling de stempel van uniek vakmanschap: ze worden één voor één op ambachtelijke wijze & met veel liefde door hoog geschoolde naaisters gemaakt.

"Designed with passion in Belgium. Made with love in Portugal."

Cedric De Vlieger & uitbreiding productieatelier

MRFG is een Belgisch familiebedrijf dat al 92 jaar bestaat. Met de jonge 4de generatie aan het bewind (waaronder sinds kort ook Cedric, de broer van Chiara), een 'dream team' van (gast)designers en een voortreffelijk productieatelier beschikt het bedrijf over alle troeven om zich mee naast de wereldtop te plaatsen, en vaart het een heel sterke koers. MRFG is niet voor niets genomineerd door Flanders DC als "Fashion Brand of The Year" in 2017.

Door het overweldigende succes van de laatste collecties wordt momenteel ook het productieatelier in Portugal stevig uitgebouwd met 1.000 m2, een verdubbeling van de huidige productiesite.

Zo vertelt Chiara De Vlieger, junior CEO van MRFG: "Wij doen alles van A tot Z: van ontwerp over marketing en productie tot logistiek. In West-Europa zijn wij op ons niveau het enige bruidsmodehuis dat dit doet.

Door het overweldigende succes van de laatste collecties groeien we sneller dan gepland, en de productie opdrijven doe je niet zomaar. Om dit op te vangen werken wij op verschillende pistes. Naast de uitbreiding van het productieatelier werd de productie gedurende vier maanden maximaal opgedreven en werd er tevens samengewerkt met diverse coutureateliers in de regio.

Tegen eind 2018 zal de bouw rond zijn en zullen we terug volledig 'up & running' zijn en kort op de bal kunnen spelen." Sinds kort wordt de productie geleid door Cedric De Vlieger, de broer van Chiara.

In september 2017 stapte hij mee in het familiebedrijf als productiemanager en vertegenwoordigt hij samen met Chiara de 4de generatie van MRFG. Met een masterdiploma TEW en internationale ervaring bij een toonaangevend consultancybedrijf is hij gewapend om samen met zijn zus stapsgewijs het roer over te nemen van het bedrijf.

Zo vervolgt Werner De Vlieger, CEO van MRFG: "Onze klanten mogen op beide oren slapen: met dit duo is de toekomst van MRFG verzekerd."

Verkrijgbaarheid, contact & info

De bruidsjurken van Marylise & Rembo Styling zullen vanaf augustus 2018 verkrijgbaar zijn via de verkooppunten van MRFG: https://www.marylisebridal.com/nl/verkooppunten en/of https://www.rembo-styling.com/nl/verkooppunten.

Marylise & Rembo Fashion Group - Diamantstraat 10, bus 102 in Herentals.

De twee bruidsmerken Marylise & Rembo Styling zijn verkrijgbaar in 629 verkooppunten in 20 verschillende landen van Europa tot Amerika, Rusland, Australië, China en Japan. 

Meer info over de bruidsmerken vind je op www.marylisebridal.com en www.rembo-styling.com, alsook op de corporate website www.mrfg.be, de Facebook pagina's (Marylise & Rembo Styling) en op Instagram (marylise_bridal & rembostyling).

Info over de Barcelona Bridal Fashion Week kan je terugvinden op: www.barcelonabridalweek.com.  (pp)
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto