Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lancering nieuwe K-publicatie tijdens gemeentelijke opendeurdag 8 oktober

Vorselaar wordt wel eens het K-dorp genoemd. De letter ‘K’ vormt namelijk een rode draad doorheen de Vorselaarse geschiedenis. Voorbeelden hiervan zijn o.a. het kasteel, de kaak, het klooster, Kardinaal Van Roey, de vele kapelletjes die Vorselaar telt, ...

De voorbije jaren werkte de gemeente samen met Heemkundige Kring Joris Matheussen twee ‘K-publicaties’ uit. Het eerste boekje werpt een blik in de schitterende kloosterkapel binnen het domein van het Vorselaarse klooster. Het tweede boekje gaat over de geschiedenis van het klooster, n.a.v. 200 jaar congregatie van de Zusters der Christelijke Scholen van Vorselaar in 2020. 

De nieuwste editie gaat over het kadaster en focust op de oude woonkernen en het kadasterarchief om zo de geschiedenis van ons dorp beter te leren kennen. De lezer wordt meegenomen naar Vorsselaer anno 1821 via boeiende teksten, oude postkaarten, kadasterplannen en unieke foto's van de gemeente.

De publicatie wordt voorgesteld aan het publiek tijdens de gemeentelijke opendeurdag op zaterdag 8 oktober. Van 10u tot 16u geeft de Heemkundige Kring een boeiende toelichting in het gemeentehuis. Het boekje wordt te koop aangeboden voor € 5. De volledige reeks K-boekjes is te koop in de bibliotheek (Nieuwstraat 15).

 

 

Deel dit artikel