U bent hier

Land InZicht! - Beleef het platteland op 11 mei

Geel | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
07.05.2019 - 17.34u
Door: Mark Jaspers

Twaalf landbouwbedrijven en plattelandsinitiatieven zetten de deuren open
Zelfrijdende tractors en robots die van bloemen houden, kluizenaars die digitaal herleven en bomen tussen de gewassen op het veld.

Laat het platteland je verrassen tijdens Land InZicht! Met deze campagne tonen twaalf landbouwbedrijven en plattelandsinitiatieven in heel Vlaanderen hoe Europa en Vlaanderen met het Vlaams Programma voor Plattelandsontwikkeling (PDPO) investeren in ons platteland.

Op zaterdag 11 mei nodigen ze iedereen uit voor een toffe dag vol beleving en ontdekking. Ook in jouw buurt.

Elke dag spant de landbouwsector in Vlaanderen zich in om de lat telkens weer hoger te leggen: om meer duurzaam en ecologisch te produceren, efficiënter met energie om te gaan, minder CO2 uit te stoten en zich aan te passen aan het veranderende klimaat.

Maar ook om het platteland een boost te geven en ons landschap te koesteren. En om bij te leren en te innoveren. Als gezonde en economisch weerbare landbouwbedrijven waarin jonge boeren brood zien.

Voor dit alles krijgen de landbouwers op het platteland steun vanuit Europa en Vlaanderen. Ook organisaties en bedrijven op het platteland krijgen steun om het sociaal weefsel te versterken, kwetsbare groepen een kans te geven of stukjes grond te herbebossen.

De campagne Land InZicht! van het Vlaams Ruraal Netwerk zet deze initiatieven in de kijker. Tijdens de open dag op zaterdag 11 mei 2019 kunnen jong en oud kennismaken met de vaak verrassende initiatieven op het platteland. In elke Vlaamse provincie leiden projectpromotoren en land- en tuinbouwers je rond langs hun project of op hun bedrijf.

Zo tonen ze hoe ze de steun van het Vlaams Programma voor Plattelandsontwikkeling (PDPO) in de praktijk toepassen.

Win een zalig nachtje op het platteland!

De bezoekers kunnen tijdens de open dag van Land InZicht! op zaterdag 11 mei deelnemen aan een originele wedstrijd. Wie de vragen juist oplost en de schiftingsvraag invult, maakt kans op een overnachting met ontbijt voor twee personen op het platteland. De tweede en derde prijs zijn telkens een goedgevulde streekproductenmand.

imageMeer nieuws

Schrijf je in voor de cursus meester-molenaar

Mol 21.05.2019 - 11.28u reading time5min

Levende Molens vzw en erfgoeddienst k.ERF zoeken nieuwe meester-molenaars die het eeuwenoude molenambacht onder de knie willen krijgen. Dit najaar start in Mol een 10-delige cursus. Twijfel je nog? Enkele molenaars vertellen op donderdag 23 mei in B&B 's Heerenhoef aan de Retiese watermolen vol vuur waarom zij voor het vak kozen.

Gemeentebestuur schenkt 3.250 euro noodhulp aan zwaar getroffen Mozambique

Mol 21.05.2019 - 11.23u reading time3min

De gemeenteraad besliste op 20 mei om 3.250 euro uit het noodhulpfonds over te maken aan Mozambique. Begin dit jaar werd dit land zwaar getroffen door de cycloon Idai. Heel wat mensen verloren alles. De beslissing kwam er na aanvraag van het Consortium 12-12 voor het toekennen van noodhulp en na positief advies van de derdewereldraad. Wil je de slachtoffers ook steunen? Doe dan een gift via www.1212.be.

Formule 1-legende Niki Lauda is overleden

Internationaal 21.05.2019 - 06.21u

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout
Nationaal | Provincie Antwerpen 21.05.2019 - 06.15u

€5.000 voor REVAlution Center To Walk Again

Herentals 21.05.2019 - 06.09u

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem
Geel | Herentals | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 20.05.2019 - 23.16u

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto