U bent hier

Landbouwcommissie meet schade aan landbouwgewassen op in Westerlo

Neteland | Westerlo
09.07.2016 - 08.29u
Door: Peter Caers

De leden van de landbouwcommissie in Westerlo hebben vrijdag flink wat werk verzet. Ze stapten op 40 akkers en velden in Westerlo af om er de schade aan de landbouwgewassen op te tekenen en in kaart te brengen.

Op heel wat akkers is de schade 60% van de gewassen verloren. De bodem van heel wat percelen is verzadigd en het water blijft in plassen op de velden staan.

Voor de landbouwers die op hun velden het voeder voor hun melkbeesten telen is de schade nog groter. Zij moeten nu extra voeder aankopen.

Met de gegevens die vrijdag werden opgetekend kunnen de landbouwers hun aanvraag bij het Rampenfonds met extra documenten staven.

imageMeer nieuws

'Wandeling voor nabestaanden van een zelfdoding, vrienden en sympathisanten in de Kempen'

Kempen regio | Provincie Antwerpen 26.02.2020 - 16.42u reading time12min

Zondag 1 maart van 14u tot 17u organiseert Meerhout de eerste wandeling voor nabestaanden van een zelfdoding, vrienden en sympathisanten door in samenwerking met J.D. Consulting en de werkgroep Verder na Zelfdoding. (www.werkgroepverder.be)

De deelnemers vertrekken voor een wandeling van ongeveer 5 km aan de Bed & Breakfast 'Het Verloren Schaep', Molsebaan 115 2450 Meerhout. Rond 15.00 uur wordt er in 'de Belse bossen' een 'stil moment'georganiseerd. De deelname is gratis.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto