De Landelijke bewegingen van Wiekevorst (Landelijke Gilde, KVLV en KLJ) organiseren op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli hun hoevefeesten langs de Itegemseweg 98 bij de fam. Van Houdt in Wiekevorst.

Joggen

Vrijdag 7 juli worden de hoevefeesten ingezet met een jogging langs landelijke wegen. Inschrijven voor deze jogging kan reeds vanaf 18 uur. Om 18.45 uur kunnen de allerkleinsten en de G-lopers aan hun loopwedstrijd beginnen. Voor de andere deelnemers is er keuze tussen 3,8 km – 7,4 km en 11 km. De 3,8 km start om 19u30, de andere afstanden om 20u. Iedereen krijgt een aandenken. Van alle reeksen wordt er na afloop van de wedstrijden een uitslag gegeven. Deze uitslag kan je een paar dagen later ook vinden op onze website www.lgwiekevorst.be. Die avond zijn er ook reeds verse mosselen met friet of stoofvlees met friet te verkrijgen.

Hoevewandeling

Zaterdag 8 juli starten we reeds om 6 uur 's morgens met de hoevewandeling. Vanaf dan tot 15 uur kan er ingeschreven worden. U kan kiezen uit een wandeling van 4, 7, 14, 20, 25 of 30 km.
De wandeling is een organisatie i.s.m. VWF. De inschrijvingen vinden eveneens plaats in de tent langs de Itegemseweg. U kan er dan tevens proeven van de lekkere mosselen, pannenkoeken, boerenrijstpap, ijs, .... Om 19.00u zullen er ook een aantal warme luchtballons opstijgen. Iedereen die vrijdag of zaterdag mosselen of stoofvlees heeft gegeten, mag deelnemen aan de gratis tombola met als prijs een gratis ballonvlucht. Deze prijs zal om 18.30u getrokken worden. Als je kan wil maken op de prijs moet je wel aanwezig zijn want onmiddellijk na de trekking ga je al de lucht in.

De zaterdagavond wordt afgesloten met een muzikaal optreden van "Betty en de Benny's". De nodige sfeer zal zeker aanwezig zijn.

Behendigheidswedstrijd

Zondag 9 juli is er vanaf 11u00 een behendigheidswedstrijd voor tractoren.

Vanaf 11u30 is het restaurant open met verse mosselen, fritten, stoofvlees, koude schotel, coupe De Witte Lelie,... Vanaf 13 tot 15 uur kan er ingeschreven worden voor een fietszoektocht langs landelijke wegen te midden van de gezonde Wiekevorstse natuur. U zal geleid worden door prachtige en rustige streken. Zeker en vast de moeite om op deze manier de streek te verkennen.
Om 19u45uur is er de prijsuitreiking van de fietszoektocht en iedere deelnemer zal een waardevolle prijs mee naar huis mogen nemen. Om 20u45 uur prijsuitreiking behendigheidswedstrijd.

Alle dagen is er ook kinderanimatie voorzien.


Iedereen van harte welkom op onze hoevefeesten.