U bent hier

Landelijke Gilde Wiekevorst pakt uit met Boerengolf

Heist op den Berg | Neteland
01.04.2017 - 20.08u
Door: Peter Caers

De Landelijke Gilde van Wiekevorst heeft in samenwerking met boerderij De Witte Lelie een boerengolfbaan aangelegd in en rond de boerderij van hun bestuurslid Marc Van Houdt.

De boerengolfbaan werd zaterdagmiddag door de bestuursleden en de Heistse burgemeester Luc Vleugels (CD&V) ingespeeld.

De Wiekevorstse boerengolfbaan is in oppervlakte wat kleiner dan de traditionele boerengolfbaan en is een combinatie geworden van minigolf en golf. De bedoeling is om in zo weinig mogeliijk slagen de boerengolfbal in de holes te putten. Hiervoor maak je gebruik van een club, een houten steel met daaraan een masssieve klomp.

Het spel kan zowel individueel als in groep gespeeld worden. Er zijn clubs voorzien voor volwassenen en kinderen en kan dus gespeeld worden door jong en oud. Kortom de ideale familie-uitstap naar de boerderij en dit vanaf 2 april 2017.

Je kan reserveren op het nummer 014/26 59 08 of gewoon langskomen tijdens de openingsuren van "De Witte Lelie", Itegemseweg 98, 2222 Wiekevorst

Bloeiende vereniging

De Landelijke Gilde van Wiekevorst telt 175 leden. Een hechte groep van bestuursleden organiseert elke jaar ongeveer 20 activiteiten. Enkele voorbeelden: koken voor mannen, fietstochten, dauwtrip, fotozoektocht en tweejaarlijks: hoevefeesten. Vanaf nu bieden we ook permanent een boerengolfbaan aan bij de Witte Lelie.

Landelijke Gilden

Landelijke Gilden is een vereniging van mensen met een warm hart voor het platteland in Vlaanderen en Oost-België. De vereniging telt 900 afdelingen, een 'landelijke gilde', en bijna 70.000 leden, waarvan bijna 17.000 land- en tuinbouwers. Meer dan 7.500 vrijwillige bestuursleden organiseren jaarlijks bijna 7.000 heel diverse activiteiten: een praktische les over koken met streekproducten, een jaarlijks hoevefeest, een fiets- of wandeltocht door de velden etc. Tuinliefhebbers, senioren en schapenhouders zijn drie doelgroepen binnen Landelijke Gilden. Sociale samenhang in de dorpen is onze topprioriteit.

Landelijke Gilden heeft speciale aandacht voor de leefbaarheid van het dorp en het omliggende landelijk gebied. De dorpsschool, de bescherming van de open ruimte, veilig fiets- en wandelverkeer etc. Het zijn thema's waar we met z'n allen aandacht aan besteden.

Met concrete acties en projecten maken we er samen met onze lokale besturen en leden werk van.

foto's: volgen

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto