U bent hier

Landscap Herenthout failliet : 22 medewerkers verliezen job

Herenthout
28.11.2017 - 15.22u
Door: Herman Gezelle

De koophandelsrechtbank in Turnhout heeft dinsdag Lanscap in Herenthout, actief in tuindiensten, failliet verklaard. Het bedrijf zat in financiële problemen. De curator gaat op zoek naar een overnemer. Ontslag voor de 22 personeelsleden dreigt.

Het Herenthoutse bedrijf hield zich onder meer bezig met tuinarchitectuur, -onderhoud en de verkoop van planten. Volgens curator Paul Van Rompaey was er sprake van onvoldoende omzet en te hoge investeringen.

De curator maakte dinsdag meteen een inventaris op. "Het is een zeer mooi bedrijf, dus de kans op een overname is reëel", stelde hij na afloop.

Woensdag bekijkt hij wat er met de 22 personeelsleden zal gebeuren. Mogelijk worden ze ontslagen. Desgevallend kan de curator nadien een aantal mensen met interimcontracten opnieuw in dienst nemen, bijvoorbeeld om de planten te verzorgen.

Het bedrijf investeerde 2 jaar geleden 4 miljoen in wat het noemde 'het tuincentrum van de toekomst'. (belga) - foto NNieuws archief.

imageMeer nieuws

Dominic De Gruyter PFL : 'Opdrachten strikt beperkt nu, maar we bouwen verder, ook tijdens deze crisis'

Internationaal | Kempen regio | Nationaal 04.04.2020 - 17.51u reading time6min

PFL uit Beerse, dat audiovisuele ondersteuning aanbiedt, maakt zich klaar om na de coronacrisis nog sterker naar voor te komen. Het bedrijf is bezig met een uitbreiding én de opstart van een buitenlandse vestiging.

'Door de veiligheidsmaatregelen met de coronacrisis zijn ook bij PFL veel opdrachten weggevallen of uitgesteld', zegt zaakvoerder Dominic De Gruyter.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto