Nu zondag is het zover. Dan bouwt Vorselaar het langste dessertenbuffet. De inschrijvingen moesten op 48u worden afgesloten en ondertussen zitten we ruim boven 400m tafels.  Het 'Langste dessertenbuffet' heeft plaats in het Kardinaal Van Roey-instituut wegens het voorspelde slechte weer.

Het peperkoeken kasteel is helemaal klaar. Het is een groots evenement waarbij het materiaal van 58 locaties komt... waar tientallen vrijwilligers aan meewerken.

'Net zoals bij de historische wandeling in het kader van het "900 jarig bestaan, krijgt Vorselaar echter niet het weer dat ze (en haar vrijwilligers) verdienen op zo'n dag', zegt burgemeester Lieven Janssens.  'De weersvoorspellingen voor dit weekend zijn niet goed.

De KMI-voorspellers gaven ons daarnet nog aan dat het zondag vrijwel zeker regent... dat de kans zelfs bestaat dat er grote hoeveelheden neerslag zijn.

Dat maakt het kasteeldomein moeilijk toegankelijk, het is niet leuk om 1200 mensen in de regen te moeten laten zitten en ook logistiek (tafelpapier, servietten, porselein, desserts in open lucht) is dat onhaalbaar.

We boeten wat in aan charme door het niet aan het kasteel te laten plaatsvinden ... maar beter op een andere locatie dan het evenement, waar tientallen mensen, traiteurs, bakkers en verenigingen aan hebben meegewerkt, te annuleren.

Over naar scenario B dus ... om toch iedereen te kunnen laten genieten van al dat lekkers. We kregen van het Kardinaal Van Roey-instituut de medewerking om het evenement te laten plaatsvinden in hun schoolgebouwen (gelegen in de Mgr. Donchelei,  7).

Er zijn drie locaties, binnen en buiten, voorzien waar telkens enkele honderden mensen genieten van de desserts. Dat is niet dezelfde charme als één lange tafel rondom het kasteel ... maar we kiezen voor het comfort van de deelnemers om toch droog (en zorgeloos) te kunnen genieten van al die lekkere desserten.

Het is een gigantische klus om op drie dagen de organisatie helemaal om te gooien en alle helpende handen te briefen maar na een nachtje doorwerken vannacht is dat allemaal wel gelukt.

Zondag gaat alles door en zal Vorselaar voor een dag niet "Verrassend Natuurlijk" maar wel "Verrassend Zoet" zijn.' (pp)