U bent hier

Langste Tafel brengt mensen samen

Geel
25.03.2019 - 17.42u
Door: Mark Jaspers

Met bijna 60 nationaliteiten en vijfhonderd deelnemers, was het zondag 24 maart een superdiverse start van Zuidergekte. Iedereen bracht wat lekkers mee en deelde het met elkaar. De volgende vijf maanden zullen er nog veel zuidergekke activiteiten plaatsvinden in Geel.

Eten verbindt, over heel de wereld is dat zo. Het doel van De Langste tafel was dan ook om zoveel mogelijk mensen en nationaliteiten ongedwongen in contact te brengen door samen gezellig te tafelen.

De vrijwilligers van de Geelse Derdewereldraad en 't Origineel hebben hard gewerkt om er een succes van te maken. Dat het een mondiaal gebeuren was, kon je zien aan de meegebrachte gerechten.

Van noord naar zuid, van oost naar west, de kleuren, de kruiden, de smaken van een echte wereldkeuken. Om het mondiale thema helemaal af te maken was er fair trade koffie en thee van Oxfam Wereldwinkel.

Ook de vrijwilligers van Refuchances zorgden voor extra hapjes, zodat iedereen kon smullen. Neem daar het goede weer en de heerlijke locatie van de Bogaard bij en het was een geslaagde dag.

Meer dan 70 zuidergekke activiteiten op de agenda

Met De Langste Tafel is de Zuidergekte-periode uit zijn startblokken geschoten. De volgende vijf maanden gaan verenigingen, organisaties en stadsdiensten mee de zuidergekke toer op.

Ze organiseren activiteiten die wereldburgerschap in de kijker zetten en krijgen financieel een duwtje in de rug van Stad Geel. Je kunt nog een subsidie aanvragen voor een zuidergekke activiteit, maar wees er vlug bij.

Meer dan 70 activiteiten staan al op de agenda. En daar zijn de activiteiten van de scholen niet bijgerekend waar in totaal meer dan 1000 Geelse leerlingen aan zullen deelnemen.

Zuidergekte wordt afgesloten met een grootse Kunsten- en Zuidergekte markt op 25 augustus op de markt in Geel. Op www.geel.be/zuidergekte vind je alle zuidergekke activiteiten van de volgende maanden en hoe je zelf een subsidie kunt aanvragen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto