Lanscap-Notch Tuininrichters is zoveel meer dan een plantencentrum. Dat ontdek je meteen, wanneer je aan de Nijlense Steenweg in Herenthout in het nagelnieuwe complex binnenstapt.  Ondernemer Nick Dams (58) uit Kasterlee en Paul Peeters (61), zaakvoerder van het vroegere Peeters-Vervoort tuinaanleg en -onderhoud, bouwden een nieuw plantencentrum uit. 

Een investering van zo'n 4 miljoen euro op een domein van 5 ha. Een jaar van hard labeur en stress resulteert vandaag in een opvallend origineel groencentrum.

Nick Dams staat aan het roer.  Paul Peeters runt de groene zorg, doet de planning, maakt offertes en ontvangt de klanten.

Niet zomaar een zoveelste tuincentrum met veel blabla, cafetaria's en volkse animatie, neen. 

Zaakvoerder en oud-scout in hart en nieren Nick Dams : 'We willen met Lanscap een nieuw tuinconcept creëren, uniek in de Benelux.   Een puur plantengebeuren.  Inspiratie over alles wat met tuin te maken heeft, je laten opdoen en beleven. Bij de meeste plantencentra is de plant compleet in verdrukking. Hier vind je net het tegenovergestelde.

Bij Lanscap vind je rust, geen geroep.  Onze doelgroep is de betere tuin- en plantenliefhebber. Gewoon een tijdloos gevoel laten overborrelen, een sensatie die ook binnen 25 jaar nog OK is. 

Ik denk ook aan het ecologische aspect.   Op korte termijn wil ik dat onze 25 medewerkers met elektrische wagens naar de klanten rijden. Een warmtepomp verwarmt onze infrastructuur, LED verlichting geeft een extra energiebesparing, net als het 3-dubbel glas.'

Tuin van het Barcelona Paviljoen

'Onze fundamenten komen van Mies van der Rohe van de beroemde Tuin van het Barcelona Paviljoen (1929).  We werken ook exclusief samen met de gerenommeerde Scandinaafse merken  Skargaarden en Skagerak, topkwalteit,' besluit een enthousiaste Nick Dams.

Vacatures

Lanscap zoekt nog gemotiveerde tuinaanleggers. Mail je cv naar nick@lanscap.be

Guy Verellen /NNieuws