Afgelopen weekend gaven de finalisten van muziekwedstrijd Nief talent het beste van zichzelf in zaal 't Hof Herentals. Winnaar van de eerste editie is Last Living Souls uit Olen.

Zij winnen 3 dagen opnametijd in muziekstudio The Dungeon in Lier. De publieksprijs gaat naar Louter uit Herentals. Zij krijgen een professionele fotoshoot door fotograaf Jan Van Bostraeten.

De eerste editie van Nief talent vond plaats in Herentals en werd georganiseerd door cultuurcentrum 't Schaliken in samenwerking met JH Tiener.

De volgende editie zal plaatsvinden in een andere Neteland-gemeente.

Nief talent is een organisatie van de Neteland-gemeenten: Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar. Via een preselectie koos iedere gemeente een finalist:

DJ Reeze (allround dj - selectie Grobbendonk); Louter (indie rock - selectie Herentals); Braca (wereldmuziek - selectie Herenthout); Last Living Souls (stonerrock - selectie Olen); Bram Desimpelaere & The High Hopes (akoestische punkrock - selectie Vorselaar).

Nief talent stond oorspronkelijk gepland op vrijdag 13 maart 2020 maar moest worden geannuleerd door de coronacrisis. Het evenement werd verzet naar 9 oktober en was op enkele uren tijd uitverkocht.

Spijtig genoeg kon Braca uit Herenthout niet optreden omdat een van de muzikanten wachtte op de resultaten van een coronatest. De finalist uit Herenthout verdient daarom een grote 'dankjewel' voor de eerlijkheid en het respect voor de aanwezigen en de organisatie.'

Foto Adrie de Kok / Nnieuws.