U bent hier

Last Post ceremonie en herdenking Wapenstilstand

Mol
05.11.2019 - 15.19u
Door: Mark Jaspers

Aan de vooravond van Wapenstilstand ben je welkom op de Last Post ceremonie. Deze vindt plaats op zondag 10 november om 20 uur in het Boulevardpark (ingang langs Collegestraat).

Op maandag 11 november herdenken we De Groote Oorlog 1914-1918 en de slachtoffers van beide wereldoorlogen. Deze herdenking start om 10 uur met een eucharistieviering, gevolgd door een optocht naar twee oorlogsmonumenten en eindigt met een academische zitting en een receptie.

Zondag 10 november: Last Post ceremonie

De Verbroedering van Vaderlandslievende Groeperingen (VVG) wil een dag voor de nationale herdenking van Wapenstilstand, de gebeurtenissen rond beide wereldoorlogen extra belichten.

Vanaf 20 uur verneem je het verhaal van de 'Helden van het Boulevardpark' en staan we samen stil bij het einde van de Eerste Wereldoorlog. Molse oorlogsslachtoffers krijgen een naam en je maakt kennis met enkele Molse helden die in het Boulevardpark begraven liggen. Het Klaroenkorps Brandweer Mol blaast de Last Post. Achteraf kan je bij een gratis kom soep nog wat napraten.

Maandag 11 november: herdenking 11 november

Op maandag 11 november viert de Verbroedering van Vaderlandse Groeperingen Wapenstilstand met een speciale herdenkingsplechtigheid. Om 10 uur start een eucharistieviering in de Sint-Pieter en Pauwelkerk opgeluisterd door de Koninklijke Harmonie Sint-Odrada uit Millegem, waarna een optocht volgt naar twee oorlogsmonumenten. Daarna vindt een academische zitting plaats in de raadzaal van 't Getouw, gevolgd door een receptie aangeboden door het gemeentebestuur.

Last Post

De Last Post is in oorsprong het klaroengeschal dat in het Britse en andere legers het einde van de werkdag aankondigde. Sinds 1928 organiseert The Last Post Association in Ieper elke avond een plechtigheid onder de Menenpoort waarbij dit klaroengeschal weerklinkt (met uitzondering van de oorlogsjaren 1940-1945). Elke dag weer is de Last Post het ultieme eerbetoon aan de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog.

Meer info: Verbroedering van Vaderlandslievende Groeperingen, 014 31 15 51, fvandenbergh@telenet.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto