[pic=659_1295908270.JPG][b]Categorie sportbelofte (12 tot 18 jaar)[/b][i]De Pelsmaeker Julie (paardensport – 14 jaar)[/i]Op 14 jarige leeftijd behaalde Julie zowel individueel als in het Belgisch ponyteam schitterende resultaten. Individueel behaalde zij in Groot Brittannië, met enkel 1 strafpunt, een zilveren medaille op het Europees kampioenschap ponyrijden. Vervolgens in Nieuwpoort, met 0 fouten, Belgisch kampioen geworden bij de pony’s. Met het Belgisch ponyteam behaalde zij eveneens mooie resultaten. In internationale landenwedstrijden te Moorsele, Lamprechtshausen (Oostenrijk), Wierden (Nederland) en Chevenez (Zwitserland) behaalden zij telkens zilver. Julie reed haar ritten hier telkens foutloos wat zeer uitzonderlijk is. Vervolgens werd het Belgisch team derde op het Europees kampioenschap te Groot Brittannië. Tot slot schitterde Julie nog als individuele winnaar van een internationaal jeugdtornooi te Moorsele.[b]G sporter[/b][i]Nicasi Rob[/i]Rob werd Belgisch kampioen in het tijdrijden. In de Enoco GP te Zolder behaalde hij de eerste plaats. Hij deed dit over op het Samen fietsen evenement. Op het BK paracycling en op een paracycling wedstrijd te Zolder behaalde hij telkens zilver. Verder behaalde hij brons in een wielerwedstrijd in Houthalen en Oevel. In de sluitingsprijs te Geel behaalde hij zowel goud in de tijdrit als op de wegrit bij de driewielers. Rob heeft ook met zijn driewieler de Mont Ventoux beklommen.[b]Categorie sportvrouw[/b][i] Mestdagh Caroline (ultrawandelaarster)[/i]Caroline is ultrawandelaarster en heeft het voorbije jaar een uitzonderlijke sportprestatie geleverd. Zo heeft zij haar 4e (USA) en 5e centuriontitel (Nieuw zeeland) behaald. Een knalprestatie als je weet dat er momenteel maar 5 centurions te behalen zijn over gans de wereld. Een centurion betekent dat er tijdens een wandelwedstrijd 160,934 km dienen afgelegd te worden binnen een tijdspanne van 24u. Deze 5e centurion zorgt voor een top 6 plaats op de wereldranking. Als voorbereiding en training op dit huzarenstuk legde Caroline 2500 km af waarvan 8 nachttochten van 100km.Tot slot is het opmerkelijk dat Caroline zelf voor haar verzorging en bevoorrading voorziet terwijl dit bij andere deelnemers gebeurt door een groep van helpers. Twee centurions succesvol afleggen in een periode van 4 maanden, het is niet iedere sportvrouw gegeven.[b]Categorie sportman[/b][i]Dams Jef (duursporter)[/i]De eerste overwinning van het jaar noteerde Jef in de duatlon van Geraardsbergen. Daarna won hij een manche van de Wallonia Cup in Eupen. Vervolgens behaalde hij een mooie 2e plaats op het loodzware EK crosstriatlon in het woeste Karpaten gebergte te Slowakije. Nadien werd hij met de Hetric ploeg 5e in het Belgisch kampioenschap ploegenduatlon. Een vijfde plaats die hij eveneens behaalde in een zware offroadtriatlon in Tsjechië. Tussendoor won hij een recreatieve triatlon te Retie. Jef behaalde vervolgens nog een 5e plaats op het open Nederlands kampioenschap offroadtriatlon. Tot slot werd hij nog 2e in een volledig uitgeregende kraftmantriatlon.[b]Categorie sportploeg[/b][i]VC Camba Geel – Jongens Cadetten[/i]Jongens werden kampioen van Antwerpen. Vervolgens wonnen ze de Beker van Antwerpen en de Beker van Mol. Daarnaast waren zij finalist in de Beker van Vlaanderen, werden zij derde in het kampioenschap van Vlaanderen en werden ze vice-kampioen van Belgiê.[b]Categorie sportvereniging[/b][i]Squash Point[/i]Sinds de oprichting in 2008 gaat het hard. Zo is het ledenaantal op twee jaar van 20 naar 65 gegaan. De drie competitieploegen die aantraden in competitie vielen allen in de prijzen (1e damesploeg = vice kampioen erdedivisie, 2e damesploeg = 2e plaats 1e divisie, 1e herenploeg = kampioen 1e divisie promotie hoogste afdeling) Individueel heeft squash point enkele Belgische kampioenen in hun rangen met name Tinne Gilis (-13j – dames C), Nele Gilis (-15j), Gaetane Hitchins (-19j), Stefi Lommelen (dames C4/NG), Cindy Van Beylen (dames B), Kris Vanwesemael (heren 50). Daarnaast heeft squash Point enkele spelers in hun rangen die in verschillende nationale selecties vertegenwoordigd zijn waardoor zij ook internationale tornooien kunnen spelen. Speelster met de meest uitzonderlijke prestaties is Nele Gilis. Zij staat eerste op de Europese ranking -15 jaar en werd 1e Europese speelster op de Britisch open, het meest prestigieuze jeugdtornooi ter wereld.