Zaterdagvoormiddag overhandigde Ivan Van Gorp, directeur van garage Lavrijsen Peugeot Herentals, de nieuwe outfit aan VC Blijf-Fit.  Blijf-Fit bestaat dit jaar 45 jaar.  Ivan Van Gorp : ''t Zijn allemaal toffe sporters die iedere week mooie resultaten boeken in de Fedes – volleybalcompetitie provincie Antwerpen.  Blijf-Fit blijven we daarom steunen'.

Guido Van Eecke van Blijf-Fit : 'We danken hartelijk sponsor Lavrijsen.  De laatste jaren is er door de club hard gewerkt om de club sterker te maken wat spelersaantal betreft en ook wat het spelniveau betreft. Op maandagavond is er ofwel training of worden er wedstrijden betwist in de zaal De Vossenberg Herentals. Sinds een 6-tal jaar wordt er getraind om het met het doel de technische volleybalvaardigheden te verbeteren en het samenspel te bevorderen. Dit is ontstaan uit de noodzaak, omdat de nieuwe leden die zich aanmelden, vaak nooit de volleybalsport bedreven hadden, maar er zin er wel in hebben. Nu zitten we wat betreft ons spelersaantal (24) op een hoogtepunt, zodat er geen nieuwe aanwervingen meer kunnen gebeuren.

Vorig seizoen speelde de club kampioen in reeks 3 van de Fedes-competitie. Dit jaar treden we nu aan met 2 ploegen, Blijf-Fit 1 in reeks 2 en Blijf-Fit 2 in reeks 3. Dit brengt dus heel wat werk met zich mee om met een spelerspotentieel van 20 man een gans jaar rond nu een veertigtal wedstrijden te betwisten.   Onze spelers zijn mensen die sport bedrijven na hun dagtaak, arbeiders, bedienden, studenten (en zelfs gepensioneerden);  sommigen staan in ploegenstelsel, studenten hebben stages, examens, enz. zodat onze coach Dirk heel wat uurtjes zit te puzzelen om die ploegen in een volwaardige opstelling op het veld te krijgen. 

Maar onze bestuursleden willen graag werken voor hun club en onze leden zijn eveneens gemotiveerd om er samen het beste van te maken. Recreatief spelen betekent er wel voor gaan en zich inzetten en maar zeker ook de fairplay regels eerbiedigen.'

Blijf-Fit ziet nu reeds al verder naar de toekomst om 50 jaar Blijf-Fit te kunnen vieren.  Foto's Guy Verellen / N.