Frank Moyaert en Sébastien Hendrickx zijn de nieuwe eigenaars van de Turnhoutse Lebonsite. 11 jaar nadat Daniel Lebon zijn parking en winkels aan Fortis, later AG Real Estate, had verkocht, is deze toplocatie weer in Turnhoutse handen.

Tegen kerstmis 2020 moet het weer het bruisende hart van het winkelcentrum zijn.

'M'n kantoor is het oude kantoor van Daniël Lebon', vertelt Sébastien Hendrickx. 'Het Victoriehof zou een nieuw stadsdeel met winkelen, wonen en ondergronds parkeren worden. Heel vergelijkbaar met Turnova, en precies daar stokte toch het project. Het Turnhoutse stadsbestuur was gekant tegen een gelijktijdige ontwikkeling van 2 grote stadsprojecten.

De 25 appartementen boven de winkels worden gerenoveerd en krijgen weer een residentiële invulling. De winkelpanden in de Gasthuisstraat en in de Victoriestraat worden vanaf volgende week weer te huur aangeboden.

De prijzen zijn marktconform. In de Victoriestraat kan je een ruim winkelpand huren voor €1.200 tot €1.300 euro per maand. De impasse is weg en dat geeft retailers vertrouwen.  Het project wordt een Lebonsite 2.0.'

'Beleving centraal in Lebonsite 2.0 : 24 nieuwe winkels'

'De nieuwe slogan wordt ‘winkelen, leven, genieten’. We maken beleving. Daarom wordt het binnenplein waaraan het koffiehuis grenst, een horecagebeuren met nieuwe concepten. Dit is het zonnigste terras van Turnhout.

We gaan regelmatig acties doen en publiciteit voeren om Turnhout terug op de kaart te zetten als winkelstad van de Kempen. De negatieve perceptie over het winkelgebeuren in Turnhout moet doorbroken worden.

Hierdoor zullen de retailers terug beslissen een winkel te openen. We zien het laatste jaar de eerste grote positieve signalen met 4 de opening van 4 nieuwe winkels in het kernwinkelgebied: Snipes, Eyes & More, Noah en Mimi Baby.

Door de herinrichting van de Le Bon site zal de leegstand in geheel Turnhout beduidend dalen. Hierbij willen we door de combinatie van winkelen, wonen en horeca inzetten op beleving.

Tegen kerstmis 2020 zetten we hier een grote kerstboom die illustreert dat de Lebonsite is herboren.' Pascale Temmerman/LeBon/ Nnieuws