U bent hier

Leerlingen 3e leerjaar De Wijngaard kOsh planten 900 bomen en struiken aan Sport Vlaanderen

Herentals | Neteland
23.02.2022 - 09.59u
Door: Herman Gezelle

In 2021 laat het lokaal bestuur boswerken uitvoeren op het domein van Sport Vlaanderen aan de Vorselaarsebaan : dunningen en een kaalkap met heraanplant.
Einde 2021 werd de zone aan de rechterkant van de toegang tot het sportcomplex en de schaatsbaan kaalgekapt.

900 planten

Vanmorgen gingen de leerlingen van het 3e leerjaar van basisschool De Wijngaard deze zone heraanplanten. De stad leverde 900 planten, waaronder 150 berken, 150 wintereiken, 100 winterlindes, 100 lijsterbessen, zoete kers, spork, vlier, hazelaar, haagbeuk en 8 hoogstam winterlindes.

Begeleidende kOsh-leerkracht Guy Moors : 'Dit is een prachtig en leerrijk initiatief voor de leerlingen.  Milieu en natuur blijven heel belangrijk, ook in de lessen.  Nog even een dankwoordje voor de mensen van het Agentschap voor Natuur en Bos en Bosgroep Kempen Noord.  Onze leerlingen gaan deze boomplantdag en alles rond natuur zeker in hun hart blijven dragen.'

Het Agentschap voor Natuur en Bos en Bosgroep Kempen Noord coördineerde de aanplanting en begeleidde de schoolkinderen. Sport Vlaanderen voorzag de schoolkinderen na het hard labeur van een warme kom soep.  Foto's G. Moors/NNieuws.
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto