De kerstperiode is hét moment bij uitstek om stil te staan bij wat anderen voor ons doen en belangrijker nog: wat wij kunnen doen voor anderen, zonder er iets voor terug te verwachten.

'Dit gemeenschapsgevoel probeert de SILA Middenschool Westerlo aan te wakkeren met o.a. het solidariteitsproject van de leerlingen van het tweede jaar B-stroom', zegt Robin Peeters, communicatie SILA.

'Zo gingen enkele leerlingen helpen bij MPI Oosterlo vzw. Dit is een dynamische organisatie die gespecialiseerde ondersteuning biedt aan kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking.

De leerlingen van SILA Westerlo hielpen er bij de heraanleg van de speeltuigen. Kruiwagens vol zand scheppen en vervoeren was weliswaar uitdagend maar het eindresultaat gaf de 2B'ers enorm veel voldoening.

Andere leerlingen hielpen de gemeentelijke reinigingsdienst in de strijd tegen het zwerfvuil door het uitvoeren van een opruimactie in de straten van Westerlo.

Verder werden er kerstkaarten geschreven en koekjes gebakken om de bewoners van woonzorgcentrum 'Parel der Kempen' een warm hart onder de riem te steken. Op school werden er dan weer vogelhuisjes gemaakt en zo zorgden de leerlingen mee voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen.'