U bent hier

Leerlingen Campus De Vesten sporten met Strava en Facebook Challenges

Herentals
25.03.2020 - 16.49u
Door: Mark Jaspers

Toen de regering besloot om vanaf maandag 16 maart de lessen op schorten, wilden de leerkrachten LO en Sport van Campus De Vesten in Herentals vermijden dat de conditie van hun leerlingen hieronder ging leiden.

Campus De Vesten heeft zich de laatste jaren dan ook duidelijk geprofileerd als een school die sport en bewegen hoog in het vaandel draagt: getuige hiervan zijn de extra uren sport, dans of wielrennen die leerlingen naast hun volwaardige studierichting kunnen kiezen.

Daarnaast startte de school dit schooljaar in het derde jaar ook met de richtingen Sportwetenschappen (aso) en LO & Sport (tso).

Tijdens een onlinevergadering met alle sportcollega's werd besloten om de leerlingen te motiveren om hun sportactiviteiten en beweegmomenten met elkaar en de leerkrachten te delen op een leuke en vrijblijvende manier, echter zonder prestatiedruk en evaluaties.

Zo krijgen de leerlingen sinds 17 maart nu dagelijks zowel via Smartschool als via Facebook en Instagram een beweeguitdaging doorgestuurd. De leerlingen kunnen deze daarna zelf thuis uitproberen en eventueel hun zelfgemaakte filmpjes delen met anderen.

Daarnaast is er een oproep gelanceerd om een STRAVA-account aan te maken (Deze app is bijzonder populair bij zowel recreatieve als professionele duursporten om trainingen en ervaringen te delen met elkaar).

Na een kleine week merken de leerkrachten dat dit massaal gevolgd wordt en telt de STRAVA-groep van "Sport Campus De Vesten" reeds 100 leerlingen en leerkrachten. Een ideale manier om elkaar gemotiveerd te houden tijdens deze coronaperiode.

Je kan alles meevolgen via: https://www.facebook.com/sport.campusdevesten.7

imageMeer nieuws

Toneelstuk laat 60.000 Vlaamse leerlingen praten over pesten

Kempen regio | Vlaanderen 27.10.2020 - 10.59u movie (1) reading time1min

Theatermaker Arnaud Vandermeiren werkt aan een theaterstuk, spel en workshop 'Over Pesten'. Daarmee wil de acteur, vroeger zelf slachtoffer van pesterijen, de komende vijf jaar ruim 60.000 Vlaamse scholieren leren praten over pesten.

Vanaf september 2021 wil hij met het project naar middelbare scholen, jeugdbewegingen, culturele centra en de welzijnszorg trekken.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto