U bent hier

Leerlingen DTO Geel en keukenpersoneel woonzorgcentrum De Notelaar bereiden Valentijnsmenu

Olen
12.02.2017 - 18.40u
Door: Mark Jaspers

De leerlingen van het Centrum Deeltijds Onderwijs te Geel zijn gevraagd door het woonzorgcentrum De Notelaar te Olen om samen een Valentijnsmenu te bereiden op 14 februari voor hun bewoners en partners.

Wat is het Deeltijds Onderwijs ?
Gedurende 2 dagen volg je een opleiding in het centrum, de andere dagen ga je werken. Heb je geen job, dan zoeken ze samen met jou naar een job of een zinvolle invulling. Het deeltijds onderwijs is een zeer interessante combinatie tussen leren en werken: jongeren vanaf 15 jaar kunnen zich al werkend klaarstomen om op de arbeidsmarkt aan de slag te gaan.

Wat is het woonzorgcentrum De Notelaar ?
Woonzorgcentrum De Notelaar in Olen, gelegen tussen Herentals en Geel, biedt sinds het najaar van 2012 een woonomgeving voor senioren. Op deze rustige locatie in een residentiële wijk, vinden senioren een warme leefomgeving en een uitstekende dienst- en zorgverlening. In De Notelaar kunt u kiezen voor een verblijf in het woonzorgcentrum of in een serviceflat.

De vraag voor een samenwerking kwam er van het keukenpersoneel van het woonzorgcentrum. Ze willen graag nieuwe inspiratie van de leerlingen bij het presenteren van de maaltijd. Voor de jongeren is het een kans om werken in een grootkeuken te ervaren. Het is dus een wisselwerking tussen werkveld en school waarin beiden veel zullen leren.

Het Valentijnsdiner gaat door op dinsdag 14 februari in Woonzorgcentrum De Notelaar (Notelaar 1, 2250 Olen). Van 10.00u tot 13.00u.

Valentijnsmenu
Slaatje van witloof met gebakken appeltjes en rozijntjes
Bloemkoolroomsoep met garnaaltjes
Ardeens haasje met graanmosterd, spruitjes met spek en krielaardappelen
Tiramisu op eigen wijze

Doelstelling :
Onze jongeren koken in een reële situatie en ervaren op deze manier de druk om een menu tegen een bepaald tijdstip klaar te hebben
Het keukenpersoneel van WZC De Notelaar leert van onze jongeren hoe een bord op een aantrekkelijke manier kan geschikt worden
Jongeren uit het Deeltijds Onderwijs komen in contact met een rusthuis, een volledig andere wereld!

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto