Naar jaarlijkse gewoonte steunt kOsh Campus Scheppersstraat de organisatie Broederlijk Delen. Ook dit jaar is dit weer het geval. Zo zijn de solidaire ontbijten stilaan een traditie geworden binnen de school. Doordat de leerlingen tijdens deze ontbijten fairtrade-producten nuttigen, zijn ze als het ware verbonden met de hele wereld. Daarnaast volgen de leerlingen zogenaamde werkwinkels georganiseerd door Studio Globo. Deze werkwinkels handelen over voedselproblematiek en West-Afrika. Op die manier verschaft de school hun leerlingen mondiale vorming.

Het verhaal van jongeren die hun toekomst uitbouwen op het platteland in Senegal, staat dit jaar centraal in de Broederlijk Delencampagne. Broederlijk Delen wil met het ingezamelde geld het levensbelangrijke ecosysteem op het plateau van Thiès herstellen en beschermen. Beschikbaarheid van water en vruchtbare gronden zijn immers cruciaal voor verschillende landbouwactiviteiten. Op die manier is er ook voor jonge mensen op het platteland voldoende inkomen en hoeven ze niet langer te migreren naar de stad of het buitenland.

Op donderdag 13 maart organiseert kOsh Campus Scheppersstraat (werkgroep Broederlijk Delen en ouderraad) samen met de Boerenbond een ontmoetings- en uitwisselingsavond over de landbouw in Noord en Zuid. Ibrahima Tiné licht zijn invalshoek toe binnen de partnerwerking met Broederlijk Delen. Een afgevaardigde van de Boerenbond, Gert van de Moortel, zal de Vlaamse (Herentalse) landbouwproblematiek toelichten. Deze onmoetings- en uitwisselingsavond vindt plaats om 20:00 uur in de Lakenhal op de Grote Markt.

Door Broederlijk Delen te steunen, helpt kOsh Campus Scheppersstraat dus mee ‘toekomst te planten’. 

Verslag & foto's : Hanne Geudens / Nnieuws