Op 2 september namen de leerlingen van de gemeentelijke basisschool in Ezaart hun intrek in een gloednieuw schoolgebouw. Door de sterke groei van het leerlingenaantal barstte de school – in gebruik sinds 1924 – letterlijk uit zijn voegen. Het nieuwe schoolgebouw moet deze groei opvangen.

De nieuwbouw bevat tien klassen, waarvan vier kleuterklassen en zes klassen voor het lager onderwijs. De verbouwing van de bestaande school omvatte het isoleren van de lokalen, het vernieuwen van de elektrische leidingen en het schilderen van de bestaande kleuterklassen. Maar ook het omvormen van een bestaande kleuterklas naar twee grote sanitaire ruimten voor jongens en meisjes en een gehandicaptentoilet. Verder werd de nieuwbouw volledig toegankelijk gemaakt voor mindervaliden door de installatie van een lift. Het was de firma Noordbouw uit Herentals die de werken in opdracht van het gemeentebestuur uitvoerde.

 

Verder heeft het gemeentebestuur in nauwe samenwerking met het oudercomité van school Ezaart en de aannemer ook de speelplaats en de buitenaanleg achter de refter vernieuwd.

 

Energiezuinig

Het nieuwe schoolgebouw voldoet aan de duurzaamheidsnormen van de subsidiërende overheden. Veel aandacht ging hierbij naar energiezuinigheid en hernieuwbare energie zoals onder andere fotovoltaïsche panelen.

Kostenplaatje

Het totale budget bedroeg 2 184 457 euro. Hiervan werd een groot gedeelte, in totaal 1 265 493 euro, gesubsidieerd door de Vlaamse gemeenschap – Agentschap voor infrastructuur in onderwijs (AGION). De rest nam het gemeentebestuur voor zijn rekening.