U bent hier

Leerlingen GBS De Pagadder planten nieuwe boompjes

Kasterlee | Lille
12.01.2022 - 09.34u
Door: Herman Gezelle

Bomen zijn belangrijk in de strijd tegen de klimaatopwarming. Ze produceren zuurstof en halen CO2 uit de lucht. Ze beschermen ons tegen droogte, overstromingen, dragen bij tot de biodiversiteit en bevorderen ons geluksgevoel.

Vanwege van het belang van bomen, ondertekende Kasterlee in 2019 het bomencharter met als doel om tegen 2025 maar liefst 24.600 extra bomen aan te planten op het grondgebied. Niet enkel bomen op het openbaar domein tellen mee, maar ook nieuwe bomen op privéterreinen.

In kader van dit charter zullen leerlingen van de Gemeentelijke Basisschool (GBS) De Pagadder 500 nieuwe boompjes aanplanten op een perceel van de gemeente in Husykens, tegen de grens met Lille.

Ook de 12 geschonken bomen van de 1.001 bomenactie krijgen hier hun plekje! Hiermee geven we een aanzet om percelen die volgens het gewestplan in natuurgebied liggen, maximaal in te zetten voor natuurbeheer.

Op de website van het bomencharter kan je bekijken hoeveel bomen er reeds zijn aangeplant: https://www.bomencharter.be/.
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto