U bent hier

Leerlingen installeren twee insectenhotels in Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
02.04.2021 - 13.16u
Door: Mark Jaspers

Sinds kort is Heist-op-den-Berg twee gloednieuwe insectenhotels rijker. Ze zijn het resultaat van een samenwerking tussen Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg, het Sint-Lambertusinstituut en GO! Atheneum Heist.

Het lokale bestuur zorgde voor het nodige materiaal, de leerlingen van het Sint-Lambertusinstituut bouwden het kader, terwijl de leerlingen van Go! Atheneum zorgden voor de vulling. Intussen zijn de insectenhotels klaar om in gebruik te nemen.

Dit project past binnen de ambitie van het lokale bestuur en team Dierenwelzijn om meer kansen te creëren voor biodiversiteit en om daarbij diverse lokale spelers te betrekken. Het lokale bestuur zet zo volop in op participatie en sensibilisering.

Het is een educatief project dat we in de komende jaren zullen herhalen. De gloednieuwe insectenhotels vind je op buurtplek 't Werft en in het park Klein Scherpenheuvel. In de toekomst zullen er nog meer insectenhotels komen op diverse locaties.

Voorwaarde is dat er voldoende groen en bloemen aanwezig zijn. We denken bijvoorbeeld aan de volkstuintjes in Hof Ter Laken. Het lokale bestuur vindt het belangrijk om de jeugd erin te betrekken om zo een grotere band met de natuurlijke omgeving te ontwikkelen.

Momenteel lopen er in Heist-op-den-Berg vanuit team Milieu verschillende projecten rond biodiversiteit en bestuiving, zoals de Grote Heistse Tuinwedstrijd, diverse bebossingsprojecten en de fruitboomgaarden die aangeplant zijn.

Praktisch

- Klein Scherpenheuvel, Kruispunt Hoogbraak en Kapellekesdreef, Wiekevorst

- Buurtplek 't Werft, langs de Biekorfstraat (achter de jongens-Chiro), Heist-station

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto