Leerlingen van het Instituut Mevrouw Govaerts (kortweg IMG) maakten prachtige decorstukken voor de voorstelling 'Sjakie en de Chocoladefabriek' van de Heistse Academie voor Muziek-Woord-Dans. Een topprestatie!

Voorstelling 'Sjakie en de Chocoladefabriek' in CC Zwaneberg
De afdeling Woord van de Heistse Academie voor Muziek-Woord-Dans brengt dit weekend de voorstelling 'Sjakie en de Chocoladefabriek'.
In 2012 speelde ze het prachtige 'Erik of het kleine insectenboek' naar Godfried Bomans, in 2014 het fantasierijke 'Alice' van Lewis Caroll en dit schooljaar is het dus de familievoorstelling naar het wereldberoemde boek ' Sjakie en de Chocoladefabriek' van Roald Dahl.

Een zeventigtal acteurs uit de klassen Dramatische Expressie en Toneel van Heist-op-den-Berg en Putte werken sinds november aan dit project met hun vakleerkracht.

Ook dit jaar ging de academie in zee met leerkrachten en leerlingen van het IMG BuSO-OV2 't Paviljoen in Heist-op-den-Berg. Zij zetten hun beste beentje voor en maakten prachtige decors.

IMG Heist-op-den-Berg - afdeling OV2 't Paviljoen
't Paviljoen – onderdeel van het IMG – werd opgestart in 2012. Opzet was een opleidingsvorm 2 voorzien, wat concreet betekent dat de leerlingen opgeleid worden om tewerkgesteld te worden in een beschermde omgeving. Gedurende hun opleiding krijgen de leerlingen de mogelijkheid om te proeven van werk voor een groendienst, koken, verpakkingsoefeningen, enz. De bedoeling is hen te leiden naar een job in die beschermde werksituatie.

De opbouw van het decor kadert perfect in deze opleiding: de leerlingen konden hun kennis van werken met elektrische toestellen (wipzagen, boor- en vijsmachines ) omzetten in de praktijk bij de houten decorstukken. Hun creativiteit werd ook aangesproken bij het ontwerp van de andere stukken. Zij bekeken de film een aantal keren om van daaruit hun fantasie te laten werken.

Voorstellingen zaterdag 22 en zondag 23 april
Als het allemaal goed is verlopen, is inmiddels alles opgebouwd en kan de generale repetitie plaatsvinden.
De voorstellingen zijn op zaterdag 22 april om 19.30 uur en op zondag 23 april om 15 uur.
Tickets kosten 5 euro, 3,50 euro voor leerlingen van de academie en 1 euro voor -13 jaar.

Meer info
- Academie voor Muziek-Woord-Dans, Margot Brabants, 0476 75 79 10, of Hilde Goedgezelschap, 0475 58 17 97, coordinatie.mwdheist@gmail.com
- Eric Verbist, schepen van Kunstonderwijs, 015 24 57 57, advocaat.verbist@telenet.be