U bent hier

Leerlingen kOsh Campus Scheppersstraat verfijnen kerststal op Grote Markt

Herentals | Neteland
07.12.2021 - 15.32u
Door: Herman Gezelle

De kerststal op de Grote Markt in Herentals kreeg vanmiddag een  fijne aanvulling met houten creaties van Maria, Jezus en Jozef.

Nadat de leerlingen Houtbewerking van kOsh Campus Scheppersstraat vorig schooljaar al houten kerstdieren hadden gerealiseerd, vulden ze vandaag 3 knappe silhouetten aan.

Omdat de Lakenhal en het Boerenkrijgmonument een opvallende rol gaan spelen tijdens de kunstlichtwandeling van WinterStorm, heeft de kerststal een plaatsje gekregen op de zuidelijke kant van de Markt, buurt Den Engel/Optiek Zwijsen.

'Extra 6 lagen olie'

'We kregen van de stad de vraag om de extra kerstfiguren weer in hout te maken', zegt kOsh praktijkleraar klastitularis Guy Huybrechts.

De creatieve leerlingen Steyn, Vin, Rayden, Vince, Tanne, Warre, Jonas, Teenarit, en Noah plaatsten vanmiddag de beelden in de stal.  'We hebben net als bij de andere creaties met een projector de silhouetten op hout geprojecteerd, in verhouding tot de houten dieren die onze leerlingen eerder gemaakt hadden.

Dan was het een kwestie van uittekenen, uitzagen en vooral volledig afschuren van de figuren. Alle hoeken moesten afgerond worden en ook de randen moesten schoon glad zijn. Daarna zijn er minstens 6 lagen olie opgezet om ze tegen de winterse weersomstandigheden te beschermen.'

Je kan de kerststal tot het begin van het nieuwe jaar komen bewonderen in de buurt van de hoogste 'gebreide' kerstboom van Europa van De Wollies.

'Er komt ook nog een tijdelijke kinder-kunstschaatsbaan van 50m2', zegt Ingrid Heyns, kartrekker van Handelshart. 'We ook nog geven 25.000 gratis tickets weg.'  Beelden & red. Johan Temmerman/ NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto