U bent hier

Leerlingen kOsh steunen ziekenhuispersoneel in het Engels

Herentals | Kempen regio | Neteland
01.06.2021 - 20.28u
Door: Lex Verellen

Leerlingen van het vierde jaar van kOsh 23 hebben de voorbije periode gewerkt rond het thema 'Mentale gezondheid'. Naast de aandacht voor hun eigen welzijn schonk de leerkracht, mevrouw Craenen, ook aandacht aan het welzijn van andere doelgroepen.

Zo kregen de leerlingen aan het einde van het tweede trimester de opdracht om een brief te schrijven in het Engels aan het ziekenhuispersoneel om hen te bedanken en hen een hart onder de riem te steken in deze coronatijden.

Het zorgpersoneel heeft het dan ook extra zwaar te verduren gehad. De opdracht werd zo open mogelijk gehouden om de boodschap zo oprecht en authentiek mogelijk te houden.

De leerlingen gaven in hun brief aanmoedigingen aan het zorgpersoneel, maar even goed tips om met stress en frustratie om te gaan.

Sommige leerlingen hebben er ook concrete en persoonlijke boodschappen in verwerkt omdat ze bijvoorbeeld een ouder hebben die in de zorg werkt, een familielid dat in het ziekenhuis gelegen heeft of omdat ze zelf COVID gehad hebben.

Via deze opdracht hebben de leerlingen een positieve bijdrage geleverd in het gehele corona-gebeuren, in tijden waarin jongeren het vaak zo moeilijk gehad hebben. Tegelijk hebben ze het ziekenhuispersoneel op deze manier een duwtje in de rug gegeven.

Een delegatie van de leerlingen zal deze brieven in het ziekenhuis zelf gaan overhandigen op vrijdag 4 juni. Daar worden ze tegen de middag verwacht aan de hoofdingang en zal er een delegatie van het personeel en een directielid hen opwachten om de brieven in ontvangst te nemen.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto