U bent hier

Leerlingen kOsh Tuinbouw winnen wedstrijd 'Beloftevolle Hovenier 2021'

Herentals | Neteland
27.05.2021 - 13.59u
Door: Herman Gezelle

De laatstejaarsleerlingen Yben, Xander, Stijn en Brent van kOsh Campus Scheppersstraat Tuinbouw hebben met bravour de wedstrijd 'Beloftevolle Hovenier 2021' gewonnen.

'Het was een grandioze ervaring : binnen de tijd werken, creatief blijven.  Dat was de boodschap', bevestigen ze in koor.

'Het team had zich goed voorbereid en de jongens zetten een prachtprestatie neer', zegt leerkracht Maarten Van Dyck.  'We zijn echt supertrots op deze toppers van tuinbouw, die hiermee hun vakmanschap en groene vingers extra in de verf zetten.
Het vormt een prachtig visitekaartje wanneer ze binnenkort afstuderen en een job gaan zoeken of zelfstandige hovenier worden.

Er namen 20 scholen deel.  De voorrondes liepen als een tuin-olympiade: een Beloftevolle Quiz met een 30-tal meerkeuzevragen die de vaardigheden van de studenten maten. Geen praktische, maar dus een theoretische proef.

De finale met de 3 beste scholen, had plaats aan het Kasteel van Beervelde.  De leerlingen moesten er een tuin aanleggen van 7x7m.  Die resultaten zijn er in oktober nog te bewonderen.  Ook dan is de prijsuitreiking', besluit een fiere leekracht Maarten.

Wedstrijd 'Beloftevolle hovenier 2021'

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto