Vandaag zat gedeputeerde Peter Bellens de Europese Ministerraad voor Gezondheid voor in SBSO De Mast in Kasterlee. De leerlingen van het 7e jaar van SBSO De Mast stemden over een Europees rookverbod voor de horeca.

Zij speelden ministers van de lidstaten van de Europese Unie. Dit rollenspel is een onderdeel van 'Europa Buitengewoon', een interactieve inleefsessie over de Europese Unie voor het buitengewoon onderwijs.

Van 7 tot 11 december bezoekt Europa Direct provincie Antwerpen scholen in het buitengewoon secundair onderwijs. Vandaag was het de beurt aan de leerlingen van De Mast in Kasterlee. Tijdens een interactief rollenspel kropen de leerlingen in de huid van de Europese Ministers van Gezondheid. Ze moesten stemmen over een Europees rookverbod in cafés.

Gedeputeerde Peter Bellens zat de Ministerraad voor. "Tijdens de twee uur durende inleefsessie worden de leerlingen EU-experten. Het ontstaan van de Europese Unie, de 28 lidstaten, de uitbreidingen, de belangrijke verdragen en zelfs de begroting van het Europees Parlement kennen voor hen na afloop geen geheimen meer.

Met deze interactieve lesaanpak worden leerlingen zich beter bewust van de invloed van de Europa en de impact van de Europese wetgeving op ons dagelijks leven.", legt Bellens uit.

foto's: Lotte Caers/Provincie Antwerpen/Nnieuws.be