De automobilisten die donderdagmorgen tussen Westerlo en Herentals reden, liepen heel wat vertraging op door de 800 fietsende studenten die van Westerlo naar het Bloso-domein in Herentals fietsten om het zilveren jubileum van de school te vieren.

"De Vrije Sint-Lambertusscholen Westerlo bestaan dit jaar 25 jaar en dat willen we vieren met de leerlingen, hun ouders, de leerkrachten en de directie met een aantal feestelijkheden gedurende het hele schooljaar," aldus directeur Jan Verherstraeten bij de start van het schooljaar 2014-2015. Na een aantal eerdere speciale evenementen in het kader van dit 25-jarige bestaan van de school, is er op donderdag 30 april de apotheose voor de leerlingen.

In de Middenscholen van Veerle, Oosterwijk en Westerlo trekken 700 leerlingen en 80 leerkrachten met de fiets van de abdij van Tongerlo naar het BLOSO-centrum in Herentals. De politie, bijgestaan door de hulpdiensten, zal met fietsen, moto's en auto's dit aanzienlijke peloton door het verkeer naar zijn bestemming loodsen. Daar beleven de leerlingen een actieve dag vol sport en natuurexploratie. 's Avonds zullen ze het traject in omgekeerde richting afleggen. Onderweg zullen vele kijklustigen van dit unieke gebeuren kunnen genieten. De wachtende auto's staan op de eerste rij.

Sila Top 100

In de Bovenschool tovert men de school om in een heuse festivalweide. Een heel schooljaar is er door een organisatieteam hard gewerkt aan dit feest. Leerlingen stelden een longlist op met hun favoriete muziek. Daarna konden ze massaal stemmen om zo tot de ultieme "SILA TOP 100" te komen. Het DJ-collectief TND draait de muziek.

"We creëren op de speelplaats een heuse festivalsfeer met kraampjes waar frieten, frisdrank, ijsjes en andere versnaperingen gratis worden aangeboden. Er is ook heel wat animatie voorzien. Zo verwelkomen we vanuit het Kuipke ook een voetbaldelegatie van de eerste ploeg van KVC Westerlo en verloten we veel waardevolle prijzen."