Veel leerlingen van de Sila Middenscholen gebruiken deze "coronaperiode" om, tijdens de vrije momenten voor of na het afstandsonderwijs, nieuwe vaardigheden aan te leren, talenten te ontdekken of om extra veel tijd in hun passie te kunnen stoppen.

Zo ook Stan Gebruers van 1cO (Sila Middenschool Oosterwijk) die een enorm creatief talent bezit en dat helemaal kan benutten tijdens deze maanden zodat zijn bouwsels en uitvindingen nog grootser, indrukwekkender en spitsvondiger kunnen zijn.

Deze "Stanamarenko" - naar zijn grote voorbeeld Panamarenko - is al van jongs af aan graag creatief bezig. "Ik heb het altijd al interessant gevonden om met zo'n dingen bezig te zijn. Vroeger speelde ik niet veel met speelgoed, maar ik haalde alles uit elkaar om te ontdekken hoe het in elkaar zat," aldus Stan.

"Ik was – en ben nog altijd – voortdurend aan het knutselen. Mijn favoriete speelgoed was Knex Clicks en Kapla. Panamarenko is mijn grote voorbeeld, ik ben al naar veel van zijn tentoonstellingen gegaan."

Meer voorbeelden van de creativiteit van de leerlingen van Sila Westerlo kan je raadplegen op hun schoolblog: www.ochgij.be. "Nieuwe leerlingen die onze school graag virtueel willen ontdekken, kunnen dat vanaf nu ook doen via www.silawesterlo.be en www.silawesterlo.online!"