U bent hier

Leerlingen Sila Westerlo extra creatief tijdens afstandsonderwijs

Westerlo
22.05.2020 - 21.26u
Door: Mark Jaspers

Veel leerlingen van de Sila Middenscholen gebruiken deze "coronaperiode" om, tijdens de vrije momenten voor of na het afstandsonderwijs, nieuwe vaardigheden aan te leren, talenten te ontdekken of om extra veel tijd in hun passie te kunnen stoppen.

Zo ook Stan Gebruers van 1cO (Sila Middenschool Oosterwijk) die een enorm creatief talent bezit en dat helemaal kan benutten tijdens deze maanden zodat zijn bouwsels en uitvindingen nog grootser, indrukwekkender en spitsvondiger kunnen zijn.

Deze "Stanamarenko" - naar zijn grote voorbeeld Panamarenko - is al van jongs af aan graag creatief bezig. "Ik heb het altijd al interessant gevonden om met zo'n dingen bezig te zijn. Vroeger speelde ik niet veel met speelgoed, maar ik haalde alles uit elkaar om te ontdekken hoe het in elkaar zat," aldus Stan.

"Ik was – en ben nog altijd – voortdurend aan het knutselen. Mijn favoriete speelgoed was Knex Clicks en Kapla. Panamarenko is mijn grote voorbeeld, ik ben al naar veel van zijn tentoonstellingen gegaan."

Meer voorbeelden van de creativiteit van de leerlingen van Sila Westerlo kan je raadplegen op hun schoolblog: www.ochgij.be. "Nieuwe leerlingen die onze school graag virtueel willen ontdekken, kunnen dat vanaf nu ook doen via www.silawesterlo.be en www.silawesterlo.online!"

imageMeer nieuws

Toneelstuk laat 60.000 Vlaamse leerlingen praten over pesten

Kempen regio | Vlaanderen 27.10.2020 - 10.59u movie (1) reading time1min

Theatermaker Arnaud Vandermeiren werkt aan een theaterstuk, spel en workshop 'Over Pesten'. Daarmee wil de acteur, vroeger zelf slachtoffer van pesterijen, de komende vijf jaar ruim 60.000 Vlaamse scholieren leren praten over pesten.

Vanaf september 2021 wil hij met het project naar middelbare scholen, jeugdbewegingen, culturele centra en de welzijnszorg trekken.

Nieuw boek: 'De magische werkelijkheid van het Kastelse landschap'

Kasterlee | Kempen regio | Neteland 26.10.2020 - 20.42u

Creëer jouw lichtpuntje tegen kanker

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 26.10.2020 - 20.36u

23 coronaboetes sinds maandag 19 oktober

Geel | Laakdal regio 26.10.2020 - 11.32u

Opnieuw opnames mogelijk in H. Hartziekenhuis Mol

Opnieuw opnames mogelijk in H. Hartziekenhuis Mol
Kempen regio | Mol 26.10.2020 - 10.38u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto