U bent hier

Leerlingen Sint-Calasanzinstituut Nijlen wandelen €9.338 bij elkaar voor Nijlen Loopt Warm

Nijlen regio
26.01.2022 - 17.24u
Door: Herman Gezelle

'Het Sint-Calasanzinstituut Nijlen koos dit schooljaar voor om hun solidariteitswandeling over een andere boeg te gooien', zegt Tom Covens, leerlingcoach en leerkracht Sint-Calasanz, tevens schepen voor jeugd in NIjlen.

'Terwijl er vroeger gewandeld werd tijdens de laatste schooldag voor de paasvakantie, gebeurde dit nu tijdens de laatste schooldag voor de kerstvakantie.

Vermits deze laatste schooldag van het eerste trimester op kerstavond viel, vonden directie en collega’s dit het uitgelezen moment om bewust met solidariteit bezig te zijn. Vrijdag 24 december kreeg zo een warme invulling. 

Er werd resoluut gekozen voor organisaties die zich inzetten voor het welzijn van mensen en jongeren uit Nijlen, Bevel en Kessel. Zo kwamen ze snel bij Nijlen Loopt Warm terecht.

De coördinatoren van de school en de werkgroep Solidariteit engageerden zich en in samenwerking met Nijlen Loopt Warm organiseerden ze een interactief evenement voor de leerlingen.

De leerlingen klopten massaal aan bij familie en vrienden om zich te laten sponsoren voor de drie gekozen organisaties Amikoj VZW, Emiliushoeve en Don’t Hide Inside.

Helaas kwam COVID-19 de kop opsteken en werd het grote evenement ten voordele van Nijlen Loopt Warm een coronaveilige versie waarbij de leerlingen in hun klasgroep met klasleraar een wandeling van 5 km aflegden.

Er werden 5 verschillende wandelingen door Nijlen uitgewerkt zodat de verschillende klasgroepen elkaar zo weinig mogelijk kruisten.

Al zeer snel werd duidelijk dat COVID-19 van de leerlingen geen kans zou krijgen om roet in het eten te strooien. De leerlingen brachten een monsterbedrag samen waarmee ze een signaal gaven dat ze mentaal welzijn hoog in het vaandel dragen. 

Maar liefst €9.338, dat is het mooie bedrag dat de leerlingen van het Sint-Calasanzinstituut verzamelden. Dat bedrag zal netjes verdeeld worden tussen Amikoj VZW, Emiliushoeve en Don’t hide inside. Vrijdag wordt het bedrag officiëel overhandigd.

Ook de lokale middenstand toonde zich van hun warmste kant. Zo schonk Spar Verwimp een all-inclusive barbecue voor de best verkopende klas en de twee runner-up klassen ontvangen van Broodjeszaak Breakpoint een klaspicknick. De twee best verkopende leerlingen ontvangen van restaurant ’t Wit Huys een etentje voor 4 personen.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto