De leerlingen van KOGEKA bouwen een dokterswoning in een Maasai-dorp. Mensen moeten zich vaak heel ver verplaatsen om een dokter te bereiken. Ze krijgen hierdoor dikwijls niet altijd de verzorging die ze nodig hebben.

C-REAID startte in het Maasai-dorp reeds met de bouw van een hospitaal. De bouw van het hospitaal wordt in 2017 verder afgerond. Maar een hospitaal heeft ook een dokter nodig. Die dokter is niet in het plaatselijk dorp te vinden. De regering zal daarom een dokter uit Tanzania aan het hospitaal toewijzen.

Om de dokter en zijn familie onderdak te geven zal een dokterswoning gebouwd worden vlakbij het hospitaal. Er zal bij de bouw gebruik gemaakt worden van nieuwe, duurzame technieken (o.a.pressed earth bricks). Deze woning zal op deze manier een voorbeeld woning voor de omgeving worden.

Wat doen wij in Tanzania?

Van 9 tot 26 februari 2018 gaan wij met ons team ter plaatse. Gedurende de werkweek logeren wij in tenten bij de plaatselijke bevolking in het Maasai-dorp in de buurt van Moshi.. Bedoeling is de dokterswoning te realiseren van start tot einde. In de weekends logeren wij in een hostel van C-RE-AID. We kunnen dan uitrusten of gaan op daguitstap om verder kennis te maken met de plaatselijke cultuur, fauna en flora van Tanzania.

"Deelname aan dit project is voor ons een enorme uitdaging! Tegelijkertijd weten we dat dit een unieke kans en levenservaring zal zijn."

Vaardigheden voor de 21e eeuw

Zowel de voorbereiding als de realisatie van dit project biedt voor de leerlingen de ideale gelegenheid om hun 'vaardigheden voor de 21e eeuw' te versterken: samenwerken, sociale en culturele vaardigheden, communiceren, digitale geletterdheid, probleemoplossend vermogen, kritisch denken en creativiteit komen uitgebreid aan bod.

Extra troeven voor het leven!

Logement in het Maasai-dorp, de toekomstige werfzone

C-RE-AID Change-Research-Architecture-Innovation-

Design, is een kleinschalige Tanzaniaans-Belgisch geregistreerde non-profit organisatie. In nauwe samenwerking met de plaatselijke bevolking proberen zij via doordachte bouwprojecten de levensomstandigheden te verbeteren en de armoede duurzaam te verminderen. Aandacht voor de lokale materialen en eigen cultuur is hierbij zeer belangrijk.

C-RE-AID werkt samen met studenten en scholen voor het realiseren van de projecten. Zij zijn onze plaatselijke organisator, begeleider en partner.

Meer info op www.c-re-aid.org

Wij hebben uw steun nodig!

Dit project wordt volledig gefinancierd via fondsenwerving door de leerlingen zelf. Wij dienen dus zelf acties op te zetten en sponsoring te zoeken om dit project te kunnen realiseren. Alle bijdragen, hoe klein ook, zijn dus zeer welkom!

Dit kan door deelname aan de acties, via contante betaling aan één van de deelnemers, of via overschrijving op het rekeningnummer van onze school:

VZW KOGEKA, Sint Jozef Geel - BE31 4144 0600 5155

Met vermelding van: Tanzania 2018

Wij zorgen voor een sponsorbewijs en publiceren, indien je dat wenst, je naam of bedrijfslogo bij toekomstige communicatie of activiteiten ten voordele van het project.

Wie zijn we

Wij zijn Ruben, Jelle, War, Jorik, Laurens, Yazne, Rudy, Jan, Steven, Florian, Cedric, Marijke, Bert, Rein, Simon, Seppe, Rino, Senne, Giel, Sander; een team van 16 enthousiaste leerlingen en 4 even enthousiaste begeleiders van het Sint Jozef Geel, Kogeka.

Wij zijn allen BSO-leerlingen in één van volgende BSO studierichtingen: hout, ruwbouw, bouwplaatsmachinist, decoratie en restauratie schilderwerk.

Wij zien dit als een droom, als een enorme uitdaging, maar eveneens als een unieke kans en levenservaring. Tegelijkertijd willen wij onze actieve bijdrage leveren aan duurzame ontwikkeling in het Zuiden.

Meer informatie : Tel:. 014 57 85 50

E-mail: rein.vanvaerenbergh@kogeka.be

Internet: http://tanzania.sjgeel.be